Rusia admite pentru prima dată că are probleme cu exporturile de gaze naturale și petrol

rusia admite probleme exporturi de gaze naturale si petrol

​Rusia admite pentru prima dată de la impunerea sancțiunilor occidentale că are probleme cu exporturile de gaze naturale și petrol, vicepremierul Yuri Borisov afirmând că este necesară construirea de noi lanțuri logistice pentru hidrocarburi, relatează Interfax.

„Exportul de hidrocarburi trece printr-o perioadă dificilă. Țările occidentale de vârf ne refuză resursele. Avem mult de lucru pentru a construi noi lanțuri de aprovizionare. Va fi o reducere [a exporturilor], dar există o marjă de siguranță și noi vom ieși” din această situație, a afirmat Borisov la o conferință cu liderii din sectorul energetic rusesc.

El a afirmat că lumea nu se poate lipsi de resursele energetice rusești, dar acestea trebuie totuși „aduse corect” potențialilor noi consumatori și a subliniat din nou că Rusia „este un furnizor de încredere” pe piețele mondiale.

„Astăzi am văzut deja că resursele noastre energetice sunt vitale pentru țările occidentale”, a menționat vicepremierul rus.

Comentariile sale vin în pofida faptului că Moscova a decis să suspende livrările de gaze naturale către Polonia și Bulgaria după ce acestea au refuzat să se conformeze cerinței președintelui Vladimir Putin de a plăti importurile energetice din Rusia în ruble.

Rusia afirmă că nu depinde de exporturile energetice dar propune un schimb pentru ridicarea sancțiunilor

La jumătatea lunii aprilie președintele rus afirma că Rusia își va muta exporturile de gaze naturale și petrol către est, afirmând la rândul său că Europa nu se poate lipsi de ele.

În ceea ce-l privește pe Borisov, acesta a mai afirmat joi că Rusia nu depinde doar de exporturile de hidrocarburi fiindcă țara și-a diversificat portofoliul de export în ultimii ani.

„Până la sfârșitul anului 2021 exporturile non-energetice se ridicau la peste 190 de miliarde de ruble, aproximativ 40% din totalul exporturilor tuturor mărfurilor rusești. Cu alte cuvinte, astăzi portofoliul de export rusesc este deja serios diversificat”, a declarat el.

Însă în pofida declarațiilor sale optimiste, Rusia a propus un troc Occidentului săptămâna trecută, afirmând că va debloca accesul în porturile ucrainene de la Marea Neagră astfel încât să poată fi reluate exporturile de cereale în schimbul ridicării sancțiunilor occidentale.

Uniunea Europeană a impus deocamdată sancțiuni împotriva importurilor de cărbune și a investițiilor în sectorul energetic rusesc dar nu a ajuns la un consens privind un embargou asupra petrolului și gazelor naturale din Rusia.

Urmărește ultimele evoluții din a 92-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola