Roxana Dobre, artista care merge impotriva curentului

roxana_dobre-prin-galati1Galaţiul se mândreşte cu artişti adevăraţi, cu oameni care realizează creaţii uluitoare şi au o imaginaţie de invidiat în mai multe ramuri ale artei. Un astfel de om este Roxana Dobre, un om plin de viaţă, admirabil care „e artist prin fiecare por” al său. Este de 12 ani artist liric la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, dar lista cu talentele acesteia este destul de lungă: make-up artist, hairstylist, consultant de imagine în cadrul proiectelor la care a participat, creator de bijuterii, designer de apartamente, ilustrator de cărţi, pictor. Roxana a putut fi văzută pe scena Teatrului Muzical în spectacolele pentru copii, în cele de operă şi operetă, precum „Liliacul”, „Bal la Savoy”, unde are roluri principale, „Sânge vienez”, „Calul bălan”, „Silvia”, „Văduva veselă”. De asemenea, a absolvit o şcoală de make-up din capitală – Atelier Paris Make-up Bucureşti şi, până în prezent, se poate lăuda că a machiat aproximativ 200 de modele.

„Imaginaţia e una dintre caracteristicile care ne deosebeşte de ceilalţi, bineînţeles şi modul de a face lucrurile în societate. Trebuie să ai curaj să aplici tot ce-ţi trece prin cap. Sufletul meu, de micuţă, a tras către artă. Am vrut să dau iniţial la secţia de pictură, dar am ajuns la cea de vioară, unde am făcut 12 ani. După care am studiat la două facultăţi – la una care nu are nicio legătură cu muzica, ci cu psihologia umană, şi la cea de Arte, secţia canto. Am sărit oarecum în şpagat pentru că ceilalţi colegi ai mei erau deja pregătiţi în canto, eu nu eram, dar m-a ajutat şi m-am ambiţionat să îi ajung din urmă şi să nu se simtă faptul că eu sunt o instrumentistă instrusă cumva. Am încercat şi am reuşit, am terminat facultatea cu notă foarte bună şi m-am poziţionat printre primii cinci oameni din facultate”, ne-a spus Roxana Dobre.

roxana_dobre-prin-galati2Chiar dacă nu a urmat cursuri de pictură, artista noastră nu a renunţat niciodată la acest vis – în paralel cu muzica, ea a tot a pictat şi, de aici, a ajuns şi un make-up artist talentat. În prezent este solicitată la diferite proiecte ample, evenimente de modă sau nunţi. „Pentru mine, asta e definiţia de a fi. Sunt artist prin orice por al meu pentru că asta ştiu eu să fac mai bine. Dacă mi s-ar da două beţe de chibrit probabil că le-aş sculpta şi nu le-aş aprinde pentru că ştiu să fiu artist. În orice direcţie a artei – am fost şi la studiourile Buftea unde am machiat, m-aş simţi confortabil, şi ca actor, şi ca make-up artist şi aş putea face faţă cu brio şi ca solist vocal. Dacă m-aş strădui puţin şi cu lecţiile necesare, aş putea şi să dansez. Că este despre hair styling, make-up, canto, arta pe scenă, arta de a fi om, trebuie să fiu artist că pentru mine asta e definiţia de a fi”, a mai subliniat Roxana.
Roxana Dobre desfăşoară în paralel activitatea de artist liric la Teatrul Muzical şi cea de make-up artist şi susţine că ambele sunt la fel de importante pentru ea, bucurându-se din plin de ceea ce face. De asemenea, artista a mai punctat că din ce în ce mai mulţi oameni se uniformizează şi devin călători ai aceluiaşi ideal. Astfel, ea a simţit întotdeauna nevoia de a merge împotriva curentului, invers faţă de ceilalţi oameni.

roxana_dobre-prin-galati4Roxana îşi doreşte să ajungă la proiecte „monstruase” – acele proiecte în care se vede clar arta, dincolo de machiaj şi de modelul care pozează; vrea ca fotografia, rezultatul final al muncii unei echipe bine pregătite să fie echivalentul cu lucrarea unui mare pictor. Sursa citată nu creează machiaje simple, ci unele care spun o poveste. Ea studiază cu atenţie formele şi trăsăturile chipului pe care îl machiază pentru a ajunge la un rezultat impresionant. Colaborează cu o agenţie de modeling din Galaţi, a avut un proiect cu un artist tatuator cu care a realizat lucrări cu o pictură umană ce vor fi expuse în capitală şi în afara ţării, lucrează cu revistele de modă, a machiat copiii grupului Voces pentru concursul Mamaia Copiilor, e invitată la evenimente din Bucureşti unde machiază pentru diferiţi creatori de modă. De asemenea, Roxana Dobre mai lucrează cu fotograful Simona Andrei la un proiect cu tema baroque noir, ce va fi prezentat publicului la Muzeul de Artă Vizuală. De asemenea, un al proiect amplu aflat în curs se numeşte Anotimpurile – au fost finalizate Iarna şi Toamna şi va urma Primăvara şi Vara, ce vor fi îmbinate într-o poveste cu personaje mistice. „Anul acesta nu îmi doresc mai mult decât anul trecut sau decât acum doi ani, că am avut tot ce mi-am dorit. Vreau să viu un om bun şi să citesc gândurile celor care vin la mine şi au nevoie, de cele mai multe ori nu doar de un machiaj, ci de multe alte cunoştinţe din spatele acelui machiaj. E vorba de a trata anumite goluri pe care le au. Eu sunt de părere că orice om poate deveni o vedetă”, a încheiat Roxana Dobre.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola