Cauta
Adauga
Sign In

România atrage tot mai mulți producători de energie eoliană

România atrage tot mai mulți producători de energie eoliană

Foarte multe companii din străine au speculat potențialul uriaș pe care îl are România și au început să investească în industria energiei eoliene.
Astfel, Energias de Portugal a investit în ultimul an de zile nu mai puțin 430 milioane de euro în construirea de parcuri eoliene în țara noastră. Asta înseamnă că firma mai sus menționată, una dintre cele mai puternice din Europa, are deja construite centrale eoliene de 285 MW.

De unde aplombul pentru energia eoliană?

În ultimul timp, marile companii de energie alternativă au devenit tot mai interesate să investească în România datorită proiectelor demarate de guvern. Astfel, producătorii de energie eoliană sunt tot mai tentați să construiască centrale în țara noastră pentru că beneficiază de ajutoare considerabile. Astfel, statul român oferă stimulente cu 55% mai mari decât în Franța și cu 37% mai mari decât în Polonia.
Din datele făcute publice de Energias de Portugal rezultă că în primele șase luni din acest an au fost puse în funcțiune proiecte eoliene de 57 MW, în condițiile în care în toate Europa au fost instalate mori de vânt cu o capacitate totală de 195 MW.
De menționat că România oferă o recompensă bănească destul de importantă celor care se gândesc să își deschidă o afacere în domeniul energiei eoliene. Astfel, țara noastră oferă 136,6 euro pentru fiecare MWh livrat. În comparație, Franța oferă doar 88,3 euro iar Polonia 99,7.
Acest aspect nu poate fi decât îmbucurător, mai ales că potrivit unor statistici, în urmă cu câțiva ani România era codașa Uniunii Europene în ceea ce privește energia verde, în vreme ce acum înregistrăm cele mai mari creșteri. De exemplu, la începutul anului trecut, energia eoliană reprezenta 1,9 % din totalul energiei electrice, în vreme ce la începutul acestui an ponderea a ajuns deja la 3%. Totuși mai avem cale lungă până să ajungem la nivelul altor țări precum Danemarca sau Spania, unde energia eoliană are o pondere de 24% și respectiv 14%.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola