post-title Rodica Popescu Bitănescu şi Florina Cercel, într-o comedie la Galaţi

Rodica Popescu Bitănescu şi Florina Cercel, într-o comedie la Galaţi

Rodica Popescu Bitănescu şi Florina Cercel, într-o comedie la Galaţi

În această toamnă, gălăţenii vor avea ocazia să vadă, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, actori renumiţi ai teatrului românesc, în piesa “Gaiţele”, de Alexandru Kiritesc, regizată de Dan Tudor.

gaitele

Acţiunea se petrece în vara anului 1930, în casa Anetei Duduleanu, văduva marelui moşier Tasse Duduleanu, casă în care bătrâna locuia împreună cu fiica cea mică, Margareta, ginerele Mircea Aldea şi două servitoare, Zamfira şi Fraulein. Mircea Aldea este un intrus, intrat forţat de imprejurările căsătoriei cu Margareta Duduleanu, care se macină încet, încet până ajunge la disperare.
În toată acestă monstruozitate, apare Wanda Serafim, o femeie uşoară, venită de la Paris, nepoată a marelui moşier Tasse Duduleanu şi verişoară a Margaretei. Aceasta îl seduce pe Mircea, care se aruncă în braţele ei, într-un moment total nepotrivit. Ulterior, Aneta Duduleanu îi arată fiicei sale un mănunchi de scrisori de dragoste ale ginerelui ei către Wanda. Cum se termină această poveste? Veţi afla … dacă mergeţi la spectacol. Biletele se pot procura de la Casa de Cultură a Sindicatelor.
Preţul unui bilet este de 100 lei şi 80 lei.

Altii au citit si...