Cauta
Adauga
Sign In

Rodica Popescu Bitănescu vine la Galaţi, pe 24 martie, cu spectacolul „Triunghiul femeilor”

Rodica Popescu Bitănescu vine la Galaţi, pe 24 martie, cu spectacolul „Triunghiul femeilor”

Gălăţenii care doresc piese de actualitate, în care să se recunoască, să se bucure de calităţi şi să râdă de defecte, sunt invitaţi la Teatrul Dramatic Fani Tardinni, pe 24 martie, începând cu ora 19.00, la comedia „Triunghiul femeilor”, scrisă şi regizată Rodica Popescu-Bitănescu.

triunghiul-femeilor

În această piesă se ating mai multe probleme cu care se confruntă societatea românească actuală, situaţii în care românul face ce ştie mai bine, râde, face haz de necaz. Comedia prezintă trei doamne elegante şi misterioase care au o întâlnire enigmatică, într-un salon ciudat, la ora şapte. Nu ştiu unde se află, de cine sunt aşteptate şi care şapte, dimineaţa sau seara. Toate trei. Şi când se întâlnesc trei femei, bănuiţi ce urmează: intrigi, minciuni, adevăruri, discuţii pro şi contra. Odată ajunse la locul întâlnirii, femeile încep să povestească, să genereze intrigi, să spună minciuni, dar şi adevăruri dureroase.
Toată povestea este construită pe replici spumoase, uneori vulgare, care îl fac pe spectator să râdă, dar şi să îşi pună semne de întrebare. Decorul va fi foarte simplu: trei scaune, un cuier, o măsuţă, un covor şi câteva măşti. Regizoarea spectacolului a pus accent pe idei, pe mentalitatea oamenilor, pe frământările lor, pe replici care rămân în mintea spectatorului şi după ce părăseşte sala de spectacol.
Pe scena Dramaticului, trei mari actriţe ale teatrului românesc interpretează cu talent, rafinament şi inteligenţă scenică cele trei personaje: Viviana Alivizache, Tania Popa şi Rodica Popescu-Bitănescu. Viviana Alivizache, actriţă a Teatrului Naţional Bucureşti, a jucat în zeci de roluri în piese de teatru, film şi în producţii TV. A atras atentia publicului cinefil interpretand rolul frumoasei Wanda din filmul „Cuibul de viespi”, realizat în anul 1986. Cariera teatrală a Taniei Popa numară peste 20 de roluri ca protagonistă şi un repertoriu impresionant, de la Shakespeare la Goldoni. A jucat în peste 10 filme unul dintre ele fiind „Patul lui Procust”, film care a participat la Festivalul de Film de la Berlin, ediţia 2002.
Biletele se găsesc la agenţiile de bilete de la Teatrul Dramatic şi Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi. Preţul unui bilet la acest spectacol este de 50 lei.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Sign In Evenimente prin Galati

Pentru autentificare sau înregistrare mai rapidă, utilizați contul dvs. social.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola