Rezultatele Let’s do it, Romania! 2012

Pentru cea de-a treia oara consecutiv, romanii au spus „Let`s Do It, Romania!” si au demonstrat ca le pasa de natura si de tara in care locuiesc. Anul acesta Ziua de Curatenie Generala a fost 12 mai, zi in care romani din toate judetele tarii au iesit sa faca curatenie in zonele din natura dragi pentru ei.
„Suntem foarte multumiti de rezultatele pe care le-am obtinut in aceasta a treia editie „Let`s Do It, Romania!”, la doar 8 luni de la actiunea organizata in septembrie 2011 si, mai ales, avand in vedere contextul social si politic in care ne aflam la momentul actual. Ne-am dorit foarte mult ca si Romania sa fie pe harta celor 100 de tari care organizeaza o curatenie nationala in 2012, in cadrul miscarii „Let`s Do It, World!” si iata ca am reusit o noua editie de succes – ne-am atins obiectivele setate atunci cand am inceput: am ales si am curatat minim 5 zone in aproape fiecare judet si avem cu siguranta un procent de reciclare a deseurilor de cel putin 30%. Cuvantul nostru de baza in acest moment este continuitate, vrem sa monitorizam si sa ne asiguram ca zonele curatate pe 12 mai vor ramane curate si ne bazam pe sprijinul voluntarilor participanti la LDIR pentru acest lucru. Multumim tuturor voluntarilor, dar si tuturor partenerilor care au fost alaturi de noi si care au crezut si au sustinut „Let`s Do It, Romania!” a declarat Stefan Buciuc, Coordonator asociat „Let`s Do It, Romania!”
Inca de la ora 8 dimineata, sute de voluntari au venit la punctele de inregistrare, gata sa ia cu asalt mormanele de deseuri din arealele naturale. Voluntarii care nu au avut mormane alocate online pe site-ul www.letsdoitromania.ro au primit la punctele de inregistrare zone speciale in care au facut curatenie. Curatenia s-a incheiat in jurul orei 15:00, cand partenerii pe gestiunea deseurilor au inceput colectarea sacilor.
O prima estimare arata ca 150 000 de romani au participat la cea mai mare actiune de voluntariat din Romania. Primele rezultate primite la nivel national clasifica judetele Maramures (11 000 voluntari), Gorj (11 000 voluntari) si Botosani (9 200 de voluntari) si Bihor (8 000 de voluntari). In ceea ce priveste procentul de materiale reciclate, in top se afla judetul Vaslui, unde 77% din deseurile colectate vor fi reciclate. Un prim numar de saci adunati este 250 000, o prima estimare realizata de echipele judetene. Colectarea sacilor de pe marginea drumului va dura cateva zile si numai in urma acesteia vor putea fi facute publice cifrele finale legate de cantitatea de deseuri colectata.
In judetul Galati cei 3.200 de voluntari au adunat, dupa calcule provizorii, 4.800 de saci de gunoi, ne-a spus Florin Tofan, manager de proiect.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

demonstratii 10 august 2018
Se intampla in Romania

Dosarul 10 August

Analiză | Dosarul 10 August  – Istoria unui eșec anunțat. Infracțiuni care se prescriu în

Mai Departe »

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola