„REUȘIM ÎMPREUNĂ” in Liești

Motto: „Nu poți vedea bine decât cu inima. Esențialul este invizibil pentru ochi.” Antoine de Saint- Exupéry

Reușim Împreună este un proiect pe care Grupul de inițiativă al părinților cu copii cu dizabilități din comuna Liești, județul Galați, îl derulează începând din luna iulie 2015. Proiectul este sponsorizat pe parcursul anului 2015 până în luna ianuarie 2016 de Fundația PACT cu susținerea financiară a Fundației Vodafone România în cadrul rundei de finanțare „Implicat în comunitatea mea”.

liesti 1

Grupul de inițiativă are ca scop crearea de legături, dezvoltarea capacității membrilor comunității din Liești de a se implica mai activ și a susține rezolvarea problemelor categoriilor defavorizate din localitatea lor, în acest moment, cea a copiilor cu dizabilități, și, ulterior, poate a altor categorii.
„Fiind mama a doi copii cu dizabilități, în urma cu câțiva ani, m-am gândit ce bine ar fi fost ca și copiii mei și alți copii din sat să aibă un loc unde să poată merge pentru recuperare medicală (ne chinuisem până atunci să mergem la recuperare medicală din când în când la Galați, la 50 de km de casă), un loc unde să se joace sau să ne întâlnim cu alți copii și părinți cu aceleași probleme. Mi-am dat seama că trebuie să fac mai mult pentru copiii mei și pentru ceilalți din sat. Așa s-a născut ideea unui centru de zi. Nu mi-a fost niciodată ușor să lupt cu mentalitatea oamenilor, mai ales că trăiesc într-un sat și am rămas singură să îi cresc. Chiar dacă la început a fost foarte greu, nu primeam decât descurajări din partea oamenilor din jurul meu și nu întâmpinam decât piedici, am crezut că într-o zi lucrurile se vor schimba și voi găsi oameni care să mă susțină.
Acea zi a venit și în anul 2010, cu ajutorul Fundației Inimă de Copil din Galați, am reușit să înființăm un Centru de zi pentru 14 copii cu dizabilități severe din comuna Liești și din comunele învecinate. Spațiul a fost pus la dispoziție de Primăria Liești, iar susținerea financiară a centrului este asigurată de Fundația Inimă de Copil  prin activități constante de fundraising. Cu toate că am obținut această primă victorie, mai avem de luptat cu mentalitățile legate de drepturile egale ale copiilor noștri cu dizabilități, marginalizarea socială cu care se confruntă copiii și părinții, mai ales într-o comunitate mică, cum este o comună. Avem de luptat și cu nevoia de implicare mai mare și de susținere pe termen lung a costurilor zilnice și lunare ale Centrului de zi pe care îl au acum copiii noștri, susținere ce se face prin strângerile de fonduri ale fundației dar la care noi, părinții și comuna, putem contribui pentru a fi siguri că există resurse pentru continuitatea centrului.
Grupul de inițiativă își propune să contribuie la schimbarea mentalităților comunității, să crească vizibilitatea, implicarea comunității și atragerea de fonduri pentru derularea activităților centrului de zi din Liești pentru copiii cu dizabilități.”
– Mihaela Mihalache, mamă copii cu dizabilități, coordonator al grupului de inițiativă.

liesti 5

Astfel, într-un cadru intim și plăcut, 14 copii cu dizabilități, din comuna Liești și comune învecinate, beneficiază timp de 5 zile pe săptămână, într-un program de cel puțin 4 ore/zi de: terapie ocupațională, activități educative, activități de socializare, kinetoterapie dar și de terapie prin muzică și terapii de recuperare săptămânal. Totul în cadrul Centrului de zi pentru copii cu dizabilități situat central în comună, vis-à-vis de Primăria Liești.
Totodată grupul local de părinți oferă îndrumare pentru demersurile pe care trebuie să le parcurgă un părinte pentru a putea beneficia de toate drepturile legale ale copilului cu dizabilități. Părinții primesc, aici, sprijin de la alți părinți și pot fi sfătuiți cum să lucreze și să relaționeze cu copilul lor special.
Contact: Centru pentru copii cu dizabilități Liești
Mihaela Mihalache, telefon: 0746.772.837, e-mail: [email protected]

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola