Reacția lui Volodimir Zelenski după masacrul de lângă Kiev. Ce a cerut președintele Ucrainei

zelenski crimele comise de rusi in orasele de langa Kiev

Militarii ucraineni au preluat controlul asupra zonelor din jurul capitalei Kiev, după ce soldații ruși s-au retras, lăsând în urma lor un peisaj dezolant. 150 de trupuri neînsuflețite ale civililor au fost lăsate de izbeliște, pe străzile pustii ale orașelor-fantomă. Reacția halucinantă a liderului ucrainean Volodimir Zelenski.

Masacrul de la Bucha l-a revoltat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski

Sâmbătă, 3 aprilie, au ieșit la iveală imagini șocante din orașul Bucha, cu zeci de civili morți, trupurile lor neînsuflețite fiind abandonate pe o stradă părăsită a localității din nordul Ucrainei.

Fotografiile impresionante au fost surprinse de Agence France-Presse în aceeași zi în care Ucraina a declarat orașul eliberat de trupele ruse.

Relatările despre presupusele atrocități rusești apar pe măsură ce forțele Rusiei se retrag din zonele din apropierea Kievului, în urma unei încercări eșuate de a încercui capitala ucraineană. Președintele Volodimir Zelenski cere sancțiuni împotriva Rusiei pentru masacrul de la Bucha:

„Acesta este genocid. Eliminarea întregii națiuni și a poporului. Suntem cetățenii Ucrainei. Avem peste 100 de naționalități. Este vorba despre distrugerea și exterminarea tuturor acestor naționalități.
Acest lucru se întâmplă în Europa secolului XXI. Deci, aceasta este tortura întregii națiuni“, a spus Volodimir Zelenski, potrivit celor de la CNN.

Liderii europeni au condamnat presupusele atrocități de la Bucha și au cerut o anchetă asupra armatei ruse și noi sancțiuni. Duminică, 4 aprilie, Ministerul rus al Apărării a negat acuzațiile.

„Cadavrele zac pe străzi. Au ucis civili în timp ce stăteau acolo!”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a numit duminică, 4 aprilie, moartea civililor din Bucha drept „o brutalitate”, după acuzațiile că au fost executați de forțele ruse în zonă.

De asemenea, Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, a cerut Curții Penale Internaționale să trimită o echipă în zona pentru a aduna dovezi ale crimelor de război comise de Rusia.

„Încă ne adunăm și căutăm cadavre, dar numărul a ajuns deja la sute. Cadavrele zac pe străzi. Au ucis civili în timp ce stăteau acolo și când părăseau aceste sate și orașe.”, a fost mesajul șocant transmis de către ministrul Dmitro Kuleba, notează Reuters.

Ministerul rus al Apărării a susținut că filmarea extinsă ar fi fost „falsă”, spunând că „nici un singur rezident local nu a suferit de vreo acțiune violentă”, în timpul în care soldații ruși au ocupat localitatea Bucha.

„În așezările din regiunea Kiev, personalul militar rus a livrat și a emis 452 de tone de ajutor umanitar civililor.”, se arată într-un comunicat.

O declarație separată a susținut că imaginile ar fi fost înscenate. Guvernul rus a negat în mod constant acuzațiile privind victimele civile cauzate de forțele ruse.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola