Programul politic al AUR pentru România: agresiune și minciună. Acum și gloanțe (PressHub)

protest aur

Programul politic al AUR pentru România: agresiune și minciună. Acum și gloanțe (PressHub)

Acțiunile AUR devin din ce în ce mai agresive, pe măsură ce liderii săi simt că au tot mai mult succes la electorat.

Un succes care este determinat mai degrabă de nemulțumirile în creștere în societate, în contextul exploziei prețurilor și unui guvern care este mai preocupat de cum să-și împartă în continuu posturi, decât de economie, dar și în condițiile în care propaganda pe rețelele de socializare este tot mai puternică și mai deșănțată.

Numai că, dacă analizăm discursurile și acțiunile celor de la AUR, vedem că, de fapt, acest partid nu oferă absolut nimic. Nu au nici un program economic coerent, nici o soluție reală pentru România, nu au nici măcar un singur expert în economie și administrarea unei țări.

Acest partid este o adunătură de extremiști care nu știu decât să țipe și să sară la bătaie (vezi ieșirele lui George Simion și ale lui Dan Tănasă), să distribuie cu absolută inconștiență minciuni (de genul celei cu furatul copiilor) și să reînvie sloganurile securistice din anii 1990, care au blocat pentru două decenii transformarea economiei românești într-una competitivă („Nu ne vindem țara”).

Articolul integral, semnat de jurnalistul Răzvan Chiruță, redactor șef PressHub, aici.

Două legi despre care a vorbit doar AUR. Câteva explicații pentru isteria din bula lui George Simion – ce conțin proiectele care au provocat un scandal-monstru la Parlament (HotNews.ro)

E vorba despre un proiect plrivind mobilitatea urbană durabilă, cunoscut ca „orașul în 15 minute”, iar celălalt privind activitatea de prevenire a separării copilului de familie. Două legi foarte importante, despre care însă nu a vorbit decât AUR. Inițiatorii, respectiv Guvernul României, prin ministerele Dezvoltării și Familiei, s-au rezumat la comunicate de presă seci.

AUR a provocat un imens scandal în comisii și în plenul Parlamentului la discuțiile privind legea propusă de ministerul condus de Gabriela Firea, privind activitatea de prevenire a separării copilului de familie. Mai mult, un protest a fost organizat miercuri, în ziua în care legea era la vot în plen, oamenii AUR îmbrâncindu-se cu jandarmii, agresându-l pe fostul premier Ludovic Orban și amenințându-l pe liderul deputaților UDMR, Csoma Botond.

Chiar dacă proiectul de lege vorbește, încă din titlu, despre prevenirea separării copilului de familie, liderii AUR, în frunte cu George Smion spun exact contrariul, că românii vor rămâne fără copii, aceștia urmând a fi luați de stat din motive referitoare la situația financiară, boli cronice ale părinților sau dacă nu sunt vaccinați.

Proiectul de lege a fost votat de parlament miercuri.

Citiți mai mult pe HotNews.ro.

Cât despre conceptul „orașulul sfertului de oră”, acesta a fost inventat de Carlos Moreno, urbanist și profesor la Sorbona, în urmă cu mai bine de 10 ani. Pe scurt, înseamnă să ai la maximum 15 minute de casă, cu bicicleta sau pe jos, tot ce ai nevoie – școli, grădinițe, spital, parc, magazine, spații culturale, sală de sport, restaurante – astfel încât să nu mai fie nevoie să petreci ore în trafic pentru a avea acces la aceste facilități. Mai multe orașe – între care Paris, Roma, Buenos Aires – aplică deja aceste principii. La începutul anului au apărut însă mai multe teorii, promovate inclusiv de persoane publice pe rețele de socializare, că s-ar dori închiderea oamenilor în cartiere și limitarea deplasărilor – „orașe pușcării”. Teoria a ajuns și în România, promovată acum și de AUR.

Mai mult, aici.

Cum va avea loc rotativa care îngroapă PNL / Pariul lui Ciolacu (G4Media)

Schimbarea la vârful guvernului va avea loc fără trepidații politice majore în coaliție, nici în interiorul PNL sau PSD, indică toate informațiile obținute de G4Media.ro. Singurii îngrijorați că pierd un minister sunt cei de la UDMR, dar e greu de crezut că vor merge până la ieșirea de la guvernare.

Premierul Nicolae Ciucă își va depunde mandatul pe data de 26 Mai, după Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor.

Președintele Klaus Iohannis îl va numi foarte probabil în funcția de premier pe Marcel Ciolacu.

Cu două săptămâni înainte de rotativă, premierul Nicolae Ciucă pare decis să rămână în Guvern, în poziția de vicepremier și eventual ministru de interne, așadar în poziția de subaltern al lui Marcel Ciolacu.

Ca să aibă o șansă la alegerile de anul viitor, PNL ar fi trebuit să plece în opoziție, să scape rapid de Ciucă și să-i lase pe cei de la PSD cu un guvern minoritar să se descurce cum pot.

Câtă vreme PNL și PSD vor intra în campania electorală la braț, liberalii vor fi priviți de alegători ca o anexă a pesediștilor și nimic mai mult.

Pariul lui Marcel Ciolacu este că funcția de premier nu-i va afecta șansele la prezidențiale și că, dacă face o figură decentă ca la Palatul Victoria, va avea prima șansă la Cotroceni în 2024.

Dacă PSD se menține sus. iar PNL cade pe locul trei sau chiar patru după europarlamentare, cu atât mai bine. Interesul lui Ciolacu este ca AUR să crească, să se umfle și el să intre în turul doi la prezidențiale cu candidatul unui partid extremist, pericol pentru democrație, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă pe pagina G4Media.

Casa Verde Fotovoltaice vine cu noutăți în acest an (Adevărul)

O nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice este programată să fie lansată luna aceasta. Peste 250 de companii specializate în instalarea de panouri fotovoltaice s-au înscris până în acest moment în noua sesiune a programului. Înscrierea persoanelor fizice se va face pe regiuni.

În 2023, românii au parte de un program care înseamnă foarte puține documente și digitalizat complet. Nu se trimit hârtii, nu se trimit dosare. Totul se încarcă online într-o platformă administrată de Administrația Fondului pentru Mediu.

„Avem un buget fără precedent, un buget de două miliarde de lei pentru acest program, un buget care ă care, anul acesta, pentru prima dată asigurăm finanţare pentru asociaţiile, ONG-urile, fundaţiile care prestează servicii sociale. De asemenea, parohiile vor putea aplica pe câte un sistem fotovoltaic”, a anunțat, ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Conform oficialului, pe data de 19 mai, „Casa Verde Fotovoltaice” începe pentru prima euro-regiune, Bucureşti-Ilfov.

Mai multe informații, în Adevărul.

Ce ne facem cu orașele goale? Adevărurile incomode din discuția despre reorganizarea țării ((Panorama)

Aproape 20% din orașele României și o treime din municipii (în total, 80 de unități administrativ-teritoriale: 38 de orașe și 36 de municipii) nu mai întrunesc pragul minim de locuitori pentru a-și păstra titulatura.

Experții susțin că este nevoie de o reorganizare administrativ-teritorială a României, cu structuri de administrare mai largi și mai eficiente pentru cetățean. Dar puțini sunt cei care cred că așa ceva chiar se poate întâmpla în viitorul apropiat.

Un motiv de scepticism vine din implicațiile politice ale unei astfel de reorganizări: Fiecare unitate administrativ-teritorială care ar dispărea ar însemna primari mai puțini, dar și consilieri locali mai puțini, motiv pentru care sunt slabe șanse ca partidele să fie dispuse să piardă aceste funcții.

Un proiect legislativ ce prevede comasarea celor 41 de județe (plus București) în 12 județe a fost depus la Parlament.

Mediul de afaceri susține reorganizarea administrativ-teritorială, motivând că România nu mai reprezintă o destinație atractivă pentru investitorii străini.

Reorganizarea administrativă ar fi un adevărat proiect de țară, care trebuie asumat politic. Semnele sugerează că așa ceva nu se va întâmpla curând, notează Panorama.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! prinGalati.ro preia articole din presa națională cu scopul de a oferi cititorilor informații utile și interesante din diverse surse online. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (rfi.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola