Cauta
Adauga
Sign In

Programele Fundaţiei Inimă de Copil sponsorizate de Şantierul Naval Damen

Programele Fundaţiei Inimă de Copil sponsorizate de Şantierul Naval Damen

Damen Shipyard Galaţi a decis ca pe parcursul anului 2015 să fie sponsor unic în programe importante de prevenire a abandonului şcolar ale Fundaţiei Inimă de Copil.

Printre acestea se numără programele de Şcoală după Şcoală desfăşurate în Şcolile gimnaziale nr. 22 „Dimitrie Cantemir” Galaţi şi nr. 2 „Gh.Petrascu” Tecuci, Centrul de zi pentru copii în dificultate din comuna Pechea, dar si pentru programul de îmbunătăţire a accesului copiilor la educaţie şi consiliere pentru prevenirea abandonului şcolar pe care organizaţia îl desfăşoară în patru şcoli din judeţ.
Peste 150 de copii din familii în dificultate vor beneficia în urma acestei colaborări. Acest program este destinat nu doar copiilor din mediul urban, ci şi celor din mediul rural, unde nevoia de susţinere şi de încurajare a performanţelor copiilor este extrem de mare.
Rata de 19% a abandonului şcolar, într-o creştere alarmantă în sud-estul şi estul României, determină măsuri urgente şi eforturi constante pentru a ajuta copiii din familii sărace. Cea mai simplă facilitate fiscală acordată de statul român, legea sponsorizării, ar putea să ajute societatea civilă şi proiectele din comunitate într-un procent mult mai ridicat.
Legea Sponsorizarii şi Codul Fiscal permit societăţilor comerciale să investească în comunităţile lor şi în dezvoltarea societăţii româneşti, fără niciun cost pentru ele. Acestea pot direcţiona anual pân’ la 20% din impozitul pe profit către organizaţii neguvernamentale, în limita a 0,3% din cifra de afaceri, suma ce se scade din plata impozitului pe profit.
„Ni se pare esenţial pentru copii şi o mare investiţie în viitorul nostru, al tuturor, să asigurăm nu numai dreptul ci şi şansa copiilor, a tuturor copiilor, la educaţie, indiferent de cât de modestă este familia din care provin. Este un proces educativ care de multe ori se incheie tragic şi mult prea devreme din cauza sărăciei. Astfel, pierdem viitorii instalatori, tâmplari, ingineri, medici, laureaţi de premiu Nobel …” a mărturisit Anna Burtea, director executiv Fundaţia Inimă de Copil.
Fundaţia Inimă de Copil mulţumeşte Şantierului Naval Damen Galaţi pentru suportul oferit şi pentru implicarea în construirea acestui viitor mai bun pentru copiii proveniţi din medii defavorizate socio-economic din judeţul Galaţi.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola