La doar câteva zile de la lansarea mult aşteptatului iPhone 5, au apărut deja şi primele review-uri, majoritatea fiind pozitive, publicaţiile internaţionale lăudând calitatea noului smartphone de la Apple.
Astfel, cei de la CNET consideră că iPhone 5 este cel mai bun smartphone de până acum de la Apple, fiind de asemenea pe locurile fruntaşe şi în comparaţie cu alţi producători. CNET a apreciat designul, greutatea redusă şi ecranul care acum a devenit mai mare decât în cazul generaţiilor anterioare.
Jurnaliştii de la Engadget sunt de părere că iphone 5 este cu mult superior lui iPhone 4, îmbunătăţiri semnificative fiind observate la aproape orice capitol. Totuşi, Engadget crede că Apple mai are mult de lucrat până să ajungă din urmă telefoanele Android sau Windows Phone.
Cei de la SlashGear au fost mult mai entuziasmaţi de noul iPhone decât colegii lor de la alte publicaţii. Astfel, revista aduce adevărate elogii noului smartphone de la Apple, considerând că iPhone 5 este un telefon cu performanţe uluitoare ce poate fi utilizat cu uşurinţă de aproape orice persoană.
Nu în ultimul rând, The Wall Street Journal, a descoperit că iPhone 5 este mai uşor de controlat, putând fi folosit fără probleme doar cu o singură mână. În acest sens, jurnaliştii de la publicaţia amintită mai sus sunt de părere că Apple a luat un produs foarte bun – iPhone 4, pe care l-a îmbunătăţit şi l-a adus cu un pas mai aproape de perfecţiune. Însă, la fel ca şi cei de la Engadget, The Wall Street Jounal recomandă iPhone 5 utilizatorilor mai vechi de iPhone, dar nicidecum fanilor Android.
Lansat în urmă cu câteva zile în Statele Unite ale Americii, iPhone 5 s-a bucurat de un real succes, Apple vânzând în primele 24 de ore peste două milioane de bucăţi. În România, iPhone 5 va putea fi cumpărat începând cu 28 septembrie, preţul acestuia variind între 3.199 şi 4.199 lei.
Primele impresii despre iPhone 5
Altii au citit si...
Noaptea cercetatorilor 2013, 27 septembrie
Galati, Universitatea Danubius, 27 septembrie, orele 17.00 – 23.00 Noaptea Cercetatorilor 2013 va scoate cercetatorul din tine! Ce poți face la Noaptea Cercetătorilor? ZONA UNIUNII EUROPENE 17.00 – 20.00 Poti descoperi si contribui la harta stiintifica a Europei. Participa la concursul de cultura stiintifica europeana! Noaptea Cercetatorilor 2013 este un eveniment European – in aceeasi seara se organizeaza evenimente similare in peste 300 de orase din UE. In ce directie isi indreapta curiozitatea cercetatorii din orasul tau? Dar din celelalte orase europene pe care le cunosti? Incepi apoi aventura stiintifica! ZONA KNOWLEDGE va gazdui institutele de cercetare din orașul tau. Fiecare dintre acestea isi va prezenta cercetatorii, reusitele lor si cele mai interesante aspecte ale muncii de laborator. ZONA SCI FUN este dedicata stiintei interactive. Vei putea interactiona cu roboti si drone, vei avea acces la tehnologiile viitorului, vei experimenta si iti vei testa inclinatiile spre stiinta. ZONA AGORA este destinata dezbaterilor legate de progresul stiintific. Aici vei intalni cercetatori, exploratori si scriitori SF din orașul tau – le poti pune intrebarile stiintifice carora nu reusesti sa le gasesti explicatie. Tot in AGORA vor fi expuse lucrarile inscrise in concursul Laboratorul Anului 2099. Va asteptam!

Lansare de carte la Muzeul de Istorie
Editura Muzeului de Istorie Galaţi vă invită vineri, 7 noiembrie 2014, ora 11:00, să participaţi la evenimentul editorial prilejuit de lansarea volumului omagial „Graecia, Roma, Barbaricum. In memoriam Vasile Lica”, coordonatori: Vladimir Iliescu, Decebal Nedu, Andreea-Raluca Barboş. „Vasile Lica a fost unul dintre puţinii istorici care au marcat viaţa ştiinţifică universitară şi culturală a municipiului Galaţi. A fost fascinat de cercetările Magistrului său, prof. univ. dr. Nicolae Gostar, încă de pe băncile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, urmându-i sfaturile şi cercetând cu acribie istoria veche a geto-dacilor. Comunitatea gălăţeană îi datorează începuturile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, fiind unul dintre puţinii chemaţi a pune temelia la această Şcoală Universitară. A fost momentul când pentru OMUL Vasile Lica a început „devenirea întru fiinţă”. Acest volum, rod al cercetării ştiinţifice şi academice din domeniul istoriei, este un OMAGIU adus unuia dintre puţinii istorici ai urbei Galaţi, prof. univ. dr. Vasile Lica, şi se înscrie în proiectul editorial dedicat împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea Muzeului de Istorie din Galaţi.” Evenimentul va avea loc la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80.

Despre frumos si arta manuala, expozitie de articole realizate manual
Până în data de 31 octombrie, puteţi vizita expoziţia de articole realizate manual „Despre frumos şi arta manuală” semnată de Mirela Mohjazi şi găzduită de Casa de Cultură a Sindicatelor. Expoziţia, care este cu vânzare, cuprinde bijuterii inedite, coliere, brăţări, broşe, diferite articole textile, toate realizate manual, într-un mod original şi deosebit de frumos. Evenimentul face parte din proiectul „Luna culturii la CCSG – 44 de ani de existenţă”. Mirela Mohjazi este la a doua expoziţie personală de articole handmade, din 2009 şi până în prezent participând la diferite târguri de profil. De asemenea, talentul său nu a trecut neobservat, cucerind câteva premii pentru realizarea şi confecţionarea obiectelor handmade. „Poţi face lucruri frumoase din tot ce ai, poţi împleti vechiul cu noul sau să transformi vechiul în nou. Aveţi lucruşoare de la bunica? Învăţaţi să le preţuiţi, nu le aruncaţi – cu puţină răbdare, culoare şi talent, poţi face lucruri uimitoare pentru cei dragi”, a spus Mirela Mohjazi.

Ştefan Bănică, intr-un concert extraordinar la Casa de Cultura a Sindicatelor
Ştefan Bănică le pregăteşte fanilor numeroase surprize. Astfel, joi, 29 octombrie 2015, incepand cu ora 19.30, artistul va susţine un concert extraordinar la Casa de Cultura a Sindicatelor din Galaţi, ocazie cu prilejul căreia publicul se va bucura de un spectacol live emoţionant, energic. Concertul face parte dintr-un turneu national pe care Stefan Banica il va sustine in acesta toamna. Ştefan Bănică este un cântăreţ de muzică uşoară, rock, prezentator, moderator, personalitate remarcabilă TV, actor de film şi teatru român. El deţine recorduri de neegalat în showbiz-ul românesc. Din 2002 până în prezent, artistul a susţinut peste 50 de concerte de Crăciun, însumând un număr record de spectatori. Producţiile Şefan Bănică uimesc prin complexitate şi spectaculozitate, devenind de-a lungul celor 14 ani, modul tradiţional al mai multor generaţii de a intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă, cu energie şi bucurie. Concertele Ştefan Bănică sunt evenimente de referinţă în peisajul muzical românesc. Artistul oferă, de fiecare dată, publicului, o experienţă nouă şi de neuitat. Fanii vor avea parte de un spectacol grandios, din care nu vor lipsi efectele tehnice, sceno-tehnice, jocurile de lumini şi grafica inedită. Cunoscut publicului mai intai ca actor prin aparitiile sale in filme si numeroasele piese de […]
12 Mai Ziua Internationala a Asistentei Medicale
In acest an Ziua Internationala a Asistentei Medicale se desfasoara sub genericul „Asistenta Medicala – practica bazata pe dovezi”. Asistenta medicala este o activitate profesionala, desfasurata in scopul promovarii si mentinerii sanatatii, prevenirii imbolnavirilor, a ingrijirii si recuperarii persoanelor bolnave si sanatoase de la conceptie pana la sfarsitul vietii. Genericul propus de Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru anul 2012 intareste intelegerea noastra privind accesul, egalitatea si efectul de inegalitate in domeniul sanatatii. Aceasta evidentiaza barierele care exista si indica caile de imbunatatire a accesului si egalitatea intre subiecti. Prin notiunea serviciului de asistenta medicala Organizatia Mondiala a Sanatatii vrea sa atraga atenţia asupra acestui serviciu, ca fiind primul nivel de contact al pacientului cu sistemul de sanatate. De asemenea, aceasta reprezinta unul din metodele principale in sesizarea problemelor de sanatate. Consiliul International al asistentilor medicali subliniază necesitatea unei implicari mai mari a asistentei medicale in ingrijirea de sanatate primara. Aceasta structura isi concentreaza eforturile in optimizarea calitatii si extinderea accesului la serviciile de sanatate. Ingrijirea de sanatate primara inseamna aplicarea metodelor si tehnologiilor accesibile persoanelor si famililor din comunitate, fiind vorba inclusiv de educatia pentru sanatate pentru prevenirea bolilor si traumelor. Asistentii medicali constituie majoritatea fortei de munca din sectorul […]