Premiera operei „Aida”, la Sala Sporturilor

Gălăţenii vor avea marea onoare de a participa sâmbătă, începând cu ora 19.00, la Sala Sporturilor, la premiera spectacolului de operă „Aida”, de Giuseppe Verdi, un eveniment realizat de o întreagă echipă din Italia – de la regizor şi interpreţi, la scenograf. Anul acesta a fost declarat anul internaţional Verdi deoarece se împlinesc 200 de ani de la naşterea celebrului compozitor Giuseppe Verdi şi, în consecinţă, evenimentul de la Galaţi doreşte să facă parte din acţiunile organizate cu acest prilej. „Teatrul Muzical l-a sărbătorit pe Verdi la sfârşitul stagiunii cu opera „Nabucco” şi îl va sărbători şi la începutul acestei stagiuni, cu premiera „Aida” Pentru realizarea acestui spectacol, s-a apelat la o echipă de profesionişti din Italia”, a explicat directorul Teatrului Muzical Galaţi, Teodor Niţă. Realizarea acestei premieri de o mare anvergură este o provocare sau, după spusele lui Teodor Niţă, e „o desfăşurare de forţe” deoarece locaţia este Sala Sporturilor şi nu instituţia culturală, fapt care le îngreunează munca.
Regizorul spectacolului de operă „Aida” este Francesco Bellotto, directorul Teatrului Donizetti din Bergamo care a spus că e pentru prima oară în România şi aici a găsit o echipă profesionistă. De asemenea, acesta a subliniat faptul că a încercat să redea, în cadrul spectacolului, aerul secolului XVIII, momentul în care a avut loc premiera „Aida”, la Cairo.
„Acesta este motivul pentru care scenografia va fi în culorile alb şi negru. Costumele sunt făcute în aşa fel încât să separe cele două niveluri de clase sociale din acel moment – egiptenii, cei bogaţi şi etiopienii, un popor în război cu egiptenii. Toate acestea ilustrează istoria Egiptului, caracteristică unei imagini cu scenografie în alb şi negru. Singurii în costume colorate sunt etiopienii, care aduc dragostea între Radames egipteanul şi Aida, o etiopiană. Deşi spectacolul de unul istoric, de cele mai multe ori, unde sunt conflicte armate, în mijlocul lor are loc şi o poveste de dragoste”, a spus Francesco Bellotto, prin intermediul traducerii oferite de Teodor Niţă.
Preţurile biletelor variază între 21,60 lei şi 97,20 lei.

Afis-AIDA

Picture of Mihaela Gîdei

Mihaela Gîdei

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola