© Paul Coev
[nggallery id=38]
Orasul tau online
© Paul Coev
[nggallery id=38]
Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi (ASPCA) organizează, în colaborare cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, un spectacol caritabil, intitulat sugestiv „Steluţe de zăpadă”, care va avea loc în data de 16 decembrie, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, începând cu pra 17.30. Toate fondurile colectate vor merge către cei 63 de copii cu TSA înscrişi în ACPA din tot judeţul Galaţi. Astfel, prin cumpărarea unui bilet de 10 lei, pot fi sprijinite terapiile de recuperare a micuţilor, bănuţi care înseamnă foarte mult pentru o organizaţie ce se autofinanţează din surse proprii. Pe scenă vor urca elevii claselor de canto-muzică uşoară a Centrului Cultural, pregătiţi de profesorii Monica Măciuceanu şi Adina Lazăr.
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 16 Galați, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Galați, Școala Gimnazială nr. 22 Galaţi, Direcția Județeană pentru Cultură Galați, Biblioteca „V.A. Urechia” Galaţi, Direcția Județeană de Tineret și Sport Galați, Școala Gimnazială „Sfinții Împărați” Galați, Școala Gimnazială nr. 1 Independența, Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Târgu Bujor și O.N.G. „Mecanturist” Galați vă invită joi, 19 martie 2015, ora 1100, la expunerea cu tema Așezările antice – tipologie și arhitectură (profesor Mirela Nistor) și evocarea dedicată lui Ion T. Dragomir (muzeograf Adrian Adamescu). Activitățile fac parte din proiectul educațional „VIAŢA COTIDIANĂ LA DUNĂREA DE JOS ÎN EPOCA ANTICĂ”, proiect care are menirea de a stimula interesul elevilor pentru istorie, pentru cunoaşterea unor realităţi care au aparţinut epocilor trecute şi care au lăsat urme vizibile până în zilele noastre, precum şi implicarea elevilor în valorificarea patrimoniului cultural. „Motivația derulării acestui proiect se datorează faptului că în ultima vreme interesul tinerilor spre istorie este scăzut deși zona Dunării de Jos abundă în monumente istorice și situri arheologice. Valorificarea istoriei zonei Dunării de Jos prin implicarea elevilor în activități practice și deplasări la siturile arheologice poate oferi acestora șanse de valorificare a potențialului creativ și […]
Dacă v-a fost dor să petreceți o seară plină de distracție și voie bună cu prietenii în Scena, acum o puteți face deoarece clubul se va redeschide vineri, 28 septembrie, în cadrul evenimentului „Grand ReOpening”. Astfel, începând cu ora 21.00, se dă tonul la distracție cu cele mai de succes hituri internaționale ascultate la radio. După finalizarea acestui program, va urma o selecție a celor mai bune melodii ale anilor 70, 80 sau 90, astfel încât, petrecerea să poată continua. Intrarea costă 20 de lei, și va include o consumație de 10 lei.
În perioada 15 martie – 30 aprilie 2015, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi demarează o nouă ediţie a proiectului educaţional „Vestitorii Primăverii”. Manifestarea se adresează copiilor din clasele I – VI şi care are ca scop familiarizarea participanţilor cu primele specii de păsări care sosesc la noi în ţară, vestind primăvara: barza albă, rândunica, cucul, drepneaua neagră şi prigoria. Înscrierile în cadrul proiectului se desfăşoară în perioada 3 – 13 martie 2015, relaţii suplimentare putând fi obţinute sunând la telefonul muzeului, 0236-411898. “Pe parcursul derulării proiectului cei înscrişi vor lua parte la o serie de activităţi teoretice şi practice desfăşurate în cadrul muzeului, unde vor afla informaţii interesante despre biologia şi ecologia speciilor mai sus menţionate. Activitatile practice se vor desfăşura atât în Gradina Botanică cât şi în Aria Naturală Protejată „Balta Tălăbasca” din comunaTudor Vladimirescu, unde elevii vor observa şi identifica speciile de pasari vizate de proiect”, ne-a declarat muzeograf Viorica Atodiresei, coordonatoarea proiectului. Proiectul educaţional “Vestitorii primăverii” este organizat în colaborare cu Societatea Ornitologică din România, filiala Galaţi.
Gălăţenii pasionaţi de lectură îşi pot împărtăşi cărţile şi ideile la evenimentul intitulat Schimb de cărţi, deja renumit printre cei care iubesc cititul. Activitatea va avea loc sâmbătă, 8 iunie, începând cu ora 14.00, la Daily Pub. Aici, fiecare poate aduce, sau nu, o carte pe care a citit-o şi pe care a îndrăgit-o, pentru a o împrumuta celui de lângă el. Astfel, pe marginea titlurilor aduse și nu numai, se pot naște discuții plăcute și vesele, menite să marcheze o după-amiază reușită. Pe baza unei evidenţe bine puse la punct de către organizatori, cărţile aduse se împrumută, până la următoarea întâlnire a acţiunii Schimb de cărţi.
Vineri, 18 martie, la Galaţi va avea loc, cu începere de la ora 12.30, vernisajul expoziţiei de pictură, sculptură, tapiserie „Confesiuni”, semnată de Cela Neamţu, Silvia Radu şi Maria Constantinescu. Vernisajul va avea loc în prezenţa artistelor. Cela Neamţu s-a născut pe data de 16 iulie 1941 în localitatea Piciorul lupului, judeţul Iaşi. Între 1960 –1966 a urmat cursurile Institutului „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, Secţia Arta textilă iar din 1970 este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România. A avut numeroase expoziţii personale, a participat la Expoziţii de Artă Românească în străinătate şi la concursuri internaţionale, dar a primit şi diverse premii: 1974, Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România pentru prototip; 1978 Premiul II pentru Tapiserie oferit de Ministerul Culturii; 1984, Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România pentru Tapiserie; 1986, Diplomă de Onoare la Cvadrienala Artelor Decorative din Erfurt, Germania; 1987, Placheta la a 8-a Bienală Internaţională de Arte din Valparaiso, Chile; 2000, Medalia Mihai Eminescu; 2001, Ordinul Naţional Serviciul Credincios în Grad de Comandor; 2003, nominalizată pentru Premiul Academiei Române; 2005, Premiul de Excelenţă din partea Patronatului Naţional Român; 2006, Medalia de Aur a Salonului Artiştilor Plastici Francezi, ediţia nr. 217, Grand Palais, Paris. Silvia Elena Radu, sculptor şi […]