Platformă online pentru copiii cu autism

Parintii din Romania au la dispozitie o platforma de screening pentru a identifica un potential risc de tulburare din spectrul autismului la copiii lor.

poze copii 4

Fundatia Vodafone Romania si Asociaţia Autism Baia Mare lanseaza proiectul „SEARCH TSA” derulat in parteneriat cu Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist- FEDRA si Societatea Nationala de Medicina Familiei.
Proiectul are mai multe componente: Platforma de screening utilizata de catre parinti si medici de familie pentru depistarea precoce a autismului la copiii cu varste intre 2 si 4 ani http://www.searchtsa.ro; Platforma cu teste de evaluare standardizate utlizata de catre psihologi pentru evaluarea copiilor cu varste intre 16 luni si 18 ani; Call center national – HELPLINE AUTISM – 0800 500 288, linie gratuita care vine in sprijinul familiilor ce se confrunta cu aceasta problema dar si al altor categorii de actori sociali care vin in contact cu copiii; 50 de jocuri care ofera o interfata foarte utila si motivanta in interventiile terapeutice si educationale destinate copiilor cu autism.
Proiectul „SEARCH T.S.A. – Screening, Evaluare, Interventie Personalizata si Informare pentru Tulburari din Spectrul Autist” este finantat de Fundatia Vodafone Romania, prin programul „Mobile for Good”. „Mobile for Good” a fost lansat in Romania in 2012 si este un program strategic al Fundatiei Vodafone Romania prin care se deruleaza 19 proiecte care se adreseaza unui numar total de 16.735 de beneficiari.
Sub umbrela programului Mobile for Good, Fundatia Vodafone finanteaza, in toate cele 28 de tari in care este prezenta, proiecte care folosesc tehnologia mobila pentru a rezolva probleme sociale presante, pentru a imbunatati viata oamenilor si a genera schimbarea in societate.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola