Gălățenii au ocazia de a urmări o comedie de excepție, pe toate gusturile: „Femeia care și-a pierdut jartierele” de mestrul acestui gen, faimosul Eugene Labiche, care va fi pusă în scenă luni, 15 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Rolurile vor fi jucate de unii dintre cei mai iubiți și consacrați actori români: Horațiu Mălăiele, George Mihăiță, Mihaela Teleoacă/Dorina Chiriac, care vor oferi un joc actoricesc de excepție. Regia și scenografia sunt semnate de Silviu Purcărete. Acțiunea se învârte în jurul faptului că un bărbat singur şi bogat angajează un servitor care îl salvează de la o căsătorie cu o lenjereasă care i-a luat mințile. Ea e o femeie săracă și amatoare de plăceri, dispusă să își ofere grațiile unui bărbat, iar când conștientizează că ar putea deveni soția unui bogătaș, se transformă într-o fată cuminte. Ghinionul face ca unul dintre cei care au avut parte de priceperea ei, să fie choar noul servitor al stăpânului și care, în pasiunea unei îmbrățișări, rămăsese cu jartiera fetei.
Urmărind această piesă, veți gusta din umorul bulevardier, dus la rang de artă de către actorii deosebit de talentați. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a sălii de spectacol, la prețul de 80 de lei.
Piesa „Femeia care și-a pierdut jartierele”, la Casa de Cultură a Sindicatelor
Altii au citit si...
Teatru: „Maitreyi“ de Mircea Eliade, cu interventii din „Dragostea nu moare“ de Maitreyi Devi
Prima intalnire cu Maitreyi o ai in programa de bacalaureat, ca „lectura obligatorie”. A doua intalnire: o recitesti dupa 30 de ani si realizezi ca este mai mult decat frumoasa poveste de dragoste dintre Mircea Eliade si Maitreyi Devi. Dincolo de orice varsta, Maitreyi este una dintre cele mai puternice povesti incarcate de mistic si erotism. El a scris Maitreyi dupa ce a fost dat afara din casa familiei Narendra Sen. Ea a scris Dragostea nu moare ca raspuns, revoltata de aparitia romanul lui si de toate fanteziile de amor pe care le marturiseste si care o au ca personaj central. Fiecare a transpus subiectiv ceea ce sufletul sau a trait la o intensitate paroxistica, dincolo de reguli, prejudecati, religie, cultura. La Casa de Cultura a Sindicatelor poti vedea un spectacolul care are la baza o dramatizare dubla, realizata dupa romanul Maitreyi de Mircea Eliade, cu interventii din Dragostea nu moare de Maitreyi Devi. Este prima data cand aceste doua puncte de vedere se intalnesc pe o scena de teatru. Actorii care dau nastere acestei povesti luni, 19 noiembrie, de la ora 19.00 sunt: MAIA MORGENSTERN – Maitreyi la 60 de ani AYLIN CADIR – Maitreyi la 16 ani VLAD […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)

Conferinta „Comunica eficient cu copiii”, Invitata special Antonia Noël
Antonia Noël soseste la Galati în 21 noiembrie cu conferinta despre comunicarea dintre Parinti si Copii, destinata cu precadere parintilor dar si tuturor adultilor în contact cu copiii (cadre didactice, instructori, psihologi, medici). Adeptă a metodei ESPERE, Antonia Noël le va vorbi părinţilor prezenţi la conferinţă despre comunicarea relaţională cu copiii; gestionarea comportamentelor atipice; ascultarea nevoilor şi dorinţelor copiilor; diferenţierea mesajelor copiilor şi registrele în care aceştia ne vorbesc; conştientizarea dimensiunilor parentale (rolurile de mama-tata) şi funcţiile lor. Metoda Espere este o pedagogie a comunicării cu efect terapeutic, care permite îmbunătăţirea comunicării în viaţa de zi cu zi, precum şi depăşirea anumitor dificultăţi majore din viaţa fiecăruia. Tehnicile de comunicare dobândite se pot aplica în toate relaţiile din viaţa noastră, ameliorând considerabil comunicarea şi implicit, propria viaţă. Adulţii vor pleca de la conferinţă cu instrumente concrete ale Metodei ESPERE, cu o abordare nouă şi eficace pentru a relaţiona constructiv şi pozitiv. Evenimentul “Comunică eficient cu copiii” se adresează deopotrivă părinţilor, cât şi altor adulţi care, prin prisma meseriei lor, intră frecvent în contact cu copiii – pedagogi, profesori, educatori, medici, psihologi etc. Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
Concert Craiova Independent Artists @ Zodiar, 17 noiembrie
Trupa craioveana C.I.A. – Craiova Independent Artists, isi continua turneul de promovare al ultimului album intitulat „Universal” , astfel lansarea din Galati are loc in sambata de 17 noiembrie in Zodiar, locul unde hip-hop-ul este la el acasa. C.I.A este un trio de hip-hop originar din Craiova. Numele de C.I.A a fost destinat, iniţial, unei compilaţii cu piese ale mai multor rapperi din Oltenia, care, însă, nu s-a mai produs. Cei trei MC ai formaţiei, Byga, Rashid şi Phila, s-au remarcat pentru prima oară în vara anului 2006, când au lansat, alături de Puya şi Alex Velea, videoclipul piesei „Mai vrei”, unul dintre cele mai difuzate clipuri româneşti din acel an. Primul lor album, „6 gloanţe”, a fost lansat în anul 2007 şi a fost urmat de alte trei materiale discografice, „Invazia” în 2008, „Radio” în 2009 si „7 gloante” in 2011, iar anul acesta lanseaza si la Galati „Universal”. Ei au pregătit, pentru sambata seara, 17 noiembrie un show incendiar în deschiderea căruia va canta Flobo, Barzoi si Pazzo. Similare

Viata cotidiana la Dunarea de Jos in epoca antica
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 16 Galați, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Galați, Școala Gimnazială nr. 22 Galaţi, Direcția Județeană pentru Cultură Galați, Biblioteca „V.A. Urechia” Galaţi, Direcția Județeană de Tineret și Sport Galați, Școala Gimnazială „Sfinții Împărați” Galați, Școala Gimnazială nr. 1 Independența, Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Târgu Bujor și O.N.G. „Mecanturist” Galați vă invită joi, 19 martie 2015, ora 1100, la expunerea cu tema Așezările antice – tipologie și arhitectură (profesor Mirela Nistor) și evocarea dedicată lui Ion T. Dragomir (muzeograf Adrian Adamescu). Activitățile fac parte din proiectul educațional „VIAŢA COTIDIANĂ LA DUNĂREA DE JOS ÎN EPOCA ANTICĂ”, proiect care are menirea de a stimula interesul elevilor pentru istorie, pentru cunoaşterea unor realităţi care au aparţinut epocilor trecute şi care au lăsat urme vizibile până în zilele noastre, precum şi implicarea elevilor în valorificarea patrimoniului cultural. „Motivația derulării acestui proiect se datorează faptului că în ultima vreme interesul tinerilor spre istorie este scăzut deși zona Dunării de Jos abundă în monumente istorice și situri arheologice. Valorificarea istoriei zonei Dunării de Jos prin implicarea elevilor în activități practice și deplasări la siturile arheologice poate oferi acestora șanse de valorificare a potențialului creativ și […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)

Seara greceasca cu Ionuţ Galani & Band, pe 27 martie la Teatris
Îndrăgitul cântăreţ de muzică grecească, Ionuţ Galani, va susţine, alaturi de band-ul său, un concert care va încânta publicul cu melodii greceşti celebre, într-o versiune şi o interpretare cât mai apropiate de original. Evenimentul va avea loc vineri, 27 martie, incepand cu ora 21.oo, la Teatris, unde toti iubitorii de petreceri cu tematică grecească se pot delecta cu muzică şi dansuri specifice. Virtuoşi ai instrumentelor tradiţionale greceşti, precum bouzouki, membrii band-ului lui Ionuţ Galani sunt o completare excelentă la spectacolele oferite. Formatia Ionut Galani garanteaza distractie si voie buna si propune piese deosebite si atent alese pentru fiecare eveniment in parte. Ionut Galani este artistul care, impreuna cu formatia sa, transformă atmosfera petrecerilor, atat private cat si publice, intr-una incendiara si de neuitat.Ionuţ Galani este unul dintre artiştii constanțeni care au reuşit să se lanseze pe piaţa muzicală. A devenit cunoscut datorită interpretării de excepţie a muzicii greceşti, precum şi a colaborării cu Carmen Şerban, la melodia „Palamakia”. Artistul a castigat diverse premii si trofee la festivaluri de muzica usoara din Romania, plus multiple participari si premii obtinute la diverse manifestari culturale in Grecia. devenit cunoscut datorită interpretării de excepţie a muzicii greceşti, precum şi a colaborării cu Carmen Şerban, […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)

Opereta SILVIA de Emmerich Kalman la Teatrul Muzical „Nae Leonard”
Duminică, 22 Februarie, începând cu ora 18.00, pe scena Teatrului Muzical „Nae Leonard” se va juca opereta Silvia de Emmerich Kálmán. Premiera operetei în trei acte „Silvia“ („Prințesa Ceardașului”), a avut loc pe 17 noiembrie 1915, la „Teatrul Johann Strauss” din Viena, având la bază un libret scris de Leo Stein și Bela Jenbach și revăzut apoi de István Békeffy și Kellér Dezső. Titlul inițial al operetei „Silvia” a fost „Trăiască dragostea” și ea păstrează toată voioșia unei epoci frumoase, cunoscută la noi sub numele de „La belle époque”. Dragostea dintre Silvia Vernescu, o celebră cântăreață de cabaret, si Edwin, prinț de Mittenkofer – Lowenstein, este profund dezaprobată de familia lui Edwin. Mai ales mama acestuia, prințesa Cecilia, este deosebit de afectată de această relație, considerată scandaloasă, și încearcă să o împiedice prin toate mijloacele. Toate aceste uneltiri ale prințesei Cecilia duc la despărțirea celor doi îndrăgostiți. Prietenii Silviei și ai lui Edwin -Boni, Feri și Miska- reușesc să o convingă pe prințesa Cecilia să recunoască faptul că și ea a fost, de fapt, în tinerețe, o cântăreață de cabaret, care și-a părăsit iubitul pentru a ajunge în rândul aristocrației. Cuprinsă de remușcările stârnite de amintirile tinereții, prințesa Cecilia – […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)