Cauta
Adauga
Sign In

Peugeot Onyx – conceptul supriză de la Peugeot

Cu ocazia salonului auto de la Paris, Peugeot şi-a prezentat ultimul concept – Onyx – o maşină ce i-a lăsat pe toţi cei prezenţi cu gura căscată.
Peugeot Onyx are un design futurist, caroseria fiind alcătuită atât din materiale convenţionale cât şi din fibră de carbon. Astfel, uşile şi aripile sunt confecţionate din cupru, plafonul din aluminiu iar geamurile dintr-un material termoplastic rezistent. De asemenea, unele panouri sunt fabricate manual din fibră de carbon. Stopurile, atât cele din faţă cât şi cele din spate, sunt cel puţin ciudate, fiind neobişnuit de alungite.
Interiorul surprinde şi mai mult. Volanul, ce seamănă mai mult a joystick, îţi dă impresia că te afli la volanul unei nave spaţiale şi nu într-o maşină. Formele din interior sunt sculptate în fibră de carbon, lemn şi aluminiu şi completează parcă aerul galactic al automobilului.
Producătorii au explicat că s-au inspirat în ceea ce priveşte designul din forma unei cutii pentru ouă Am ales ca interiorul să fie inspirat dintr-un obiect din viaţa de zi cu zi – o cutie pentru ouă. Cu o remarcabilă economie de material, acesta este proiectat într-o manieră ergonomică menită să protejeze conţinutul său fragil. Am adaptat conceptul unui habitaclu intuitiv cu un nivel minim de componente auxiliare, dar în care şoferul să aibă fiecare funcţie rapid la îndemână, a declarat, potrivit Promotor, Julien Cueff, designerul de interior de la Peugeot.
Chiar dacă Onyx este doar un concept, cei de la Peugeot nu au neglijat aspectele tehnice. Astfel şi-au echipat maşina un un şasiu din carbon ce cântăreşte doar 100 kg, întreaga maşină cântărind doar 1.100 kilograme. În ceea ce priveşte motorizarea, Onyx se poate lăuda un un V8 hibrid de 3,7 litri ce dezvoltă nu mai puţin de 600 CP. Tracţiunea se realizează pe roţile din spate, cutia de viteze fiind una secvenţială, în şase trepte.Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

 
Publicitate: Marketerio
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola