Cauta
Adauga
Sign In

Perseidele 2013 la Observatorul Astronomic din Galati

Perseidele 2013 la Observatorul Astronomic din Galati

perseidele-2013Perseidele sau ploaia de stele căzătoare din noaptea de 12 spre 13 august 2013 au atras peste 1500 de vizitatori la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.
Încă de la ora 20, când s-a dat startul „vânătorii” de stele căzătoare, publicul a început să vină în număr mare către muzeu. Pe terasa de observaţii astronomice se formaseră cozi… la telescoape ! Organizatorii, pentru a micşora timpul de aşteptare, au scos toate instrumentele astronomice pentru observaţii nocturne din dotare.
„Vremea a ţinut cu noi în acest an şi publicul a venit în număr mare. Suntem printre puţinele zone unde vizibilitatea cerului este excelentă pentru observarea acestui fenomen astronomic deosebit. Ne bucurăm că, la Galaţi, astronomia are fani reali, nu doar pe Facebook”, a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic din Galaţi. Nu doar pe terasa de observaţii astronomice a fost aglomeraţie.
Pe spaţiul verde din faţa instituţiei gălăţenii, câteva sute de vizitatori s-au aşezat pe iarbă şi au privit către cer în căutarea stelelor căzătoare. „Am venit cu cei doi copii ai mei la muzeu să vedem stelele căzătoare. Fetiţa mea de 9 ani a văzut la TV că se vor vedea în această seară şi a ţinut foarte mult să vină şi ea aici împreună cu frăţiorul ei. Chiar puţin mai înainte am văzut o stea căzătoare şi le-am spus la amândoi să-şi pună o dorinţă”, ne-a declarat Andreea C., în vârstă de 38 ani.
În premieră, specialiştii din cadrul Observatorului Astronomic Galaţi au transmis PERSEIDELE LIVE-video pe internet, dând în acest fel posibilitatea celor care nu au putut veni la muzeu sau care se aflau în alte oraşe din ţară şi străinătate, unde nu a fost vizibilitate pe cer, să observe şi ei acest fenomen astronomic. Câteva zeci de mii de persoane au accesat link-ul de transmisie LIVE-video de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola