Cauta
Adauga
Sign In

Proiect educaţional „Păsări migratoare din zona Ariei Protejate Balta Tălăbasca”

Proiect educaţional „Păsări migratoare din zona Ariei Protejate Balta Tălăbasca”

În perioada 13 – 14 mai 2015, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi, derulează proiectul educaţional „Păsări migratoare din zona Ariei Protejate Balta Tălăbasca”, manifestare care îşi propune să promoveze ideea protecţiei păsărilor migratoare şi a mediului lor de viaţă, în general, dar şi să conştientizeze participanţii la proiect asupra necesităţii implicării lor în acţunile de protejare a păsărilor.

La proiect participă elevi de la Şcoala Gimnazială nr.7 „Constantin Brâncoveanu” Galaţi (clasa a III-a, înv. Păduraru Monica) şi de la Şcoala Gimnazială nr.12 „Miron Costin” Galaţi ( clasa a VI-a, prof. Calciu Agnes).
Toate activităţile se vor desfăşura în Aria de Protecţie Specială Avifaunistică Balta Tălăbasca din comuna Tudor Vladimirescu (jud. Galaţi), unde specialiştii le vor prezenta copiilor cadrul natural şi argumentele care au stat la baza declarării ecosistemului respectiv drept arie protejată.
În cele două zile de cercetare pe teren, elevii vor fi organizaţi pe echipe de lucru pentru efectuarea de observaţii ornitologice şi identificarea speciilor de păsări cu ajutorul binoclurilor.
La finalul proiectului elevii implicaţi vor dobandi cunoştinţe despre diversitatea speciilor de păsări migratoare din această zonă, balta Tălăbasca, despre biologia şi ecologia acestora.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola