Pana de automobil in premiera la Teatrul Dramatic din Galati, 18 ianuarie

afis-pana-de-automobilTeatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galati va invita sambata, 18 ianuarie, incepand cu ora 19.00, in Sala Mare, la premiera spectacolului Pana de automobil de Friedrich Durrenmatt, regia este semnata de Radu Nichifor. Distribuţia: Lucian Pînzaru, Gheorghe V. Gheorghe, Stelian Stancu, Vlad Vasiliu, Dan Căpăţână, Ioana Citta Baciu, Liliana Lupan.
Alte reprezentatii vor avea loc pe 19 ianuarie, de la aceeasi ora si sambata 25 ianuarie, de la ora 19:00.
Piesa de teatru porneste de la povestea simpla a unui reprezentant de vanzari, Traps, care ramane blocat intr-un sat elvetian si este nevoit sa se cazeze la un conac din apropiere, ocazie cu care intalneste alte trei personaje: judecator, un avocat si un procuror iesiti la pensie, carora le povesteste viata sa. Cei trei cred ca povestitorul ar trebui judecat pentru una dintre faptele lui. Procesul se desfasoara la masa, printre hohote de ras si pahare de vin, iar acuzatul se simte in largul lui: se stie nevinovat. Domnul Traps, reprezentant oarecare al unei firme de textile, va primi verdictul la sfarsitul noptii.
Friedrich Durrenmatt, dramaturg si prozator elvetian, a facut studii de filozofie, literatura si teologie, dar si-a incercat talentul mai intai ca grafician, tematica desenelor sale expresive prefigurand-o pe aceea a scrierilor de mai tarziu. Ca dramaturg – unul din cei mai importanti de limba germana din secolul XX – prefera comedia, considerand-o „unica forma dramatica ce mai poate exprima azi tragicul“. Primeste numeroase premii literare, printre care Premiul Austriac de Stat pentru Literatura Europeana (1983), Premiul „Georg Buchner“ si Premiul memorial „Friedrich Schiller“ (ambele in 1986), Premiul „Ernst Robert Curtius” pentru eseistica (1989). Devine cunoscut dupa ce mai multe dintre nuvele sale sunt adaptate pentru film: The Visit / Vizita batranei doamne cu Ingrid Bergman si Anthony Quinn, Pana de automobil cu Alberto Sordi in rolul principal.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola