Orașul din România unde salariile sunt peste Budapesta și Ungaria. Câți bani câștigă, românii vor fi uimiți

Orașul din România unde salariile sunt peste Budapesta și Ungaria. Câți bani câștigă, românii vor fi uimiți

Un oraș din România uimește nu doar prin dezvoltarea sa spectaculoasă din ultimii ani, ci și prin salariile destul de mari. Un român care muncește în acest hub industrial are o leafă peste vecinii unguri sau polonezi. În timp ce tot mai mulți tineri aleg să plece din România, pentru un trai mai bun, iată că salarii mari sunt și aici. Despre ce oraș este vorba?

În ce oraș al României sunt salarii mari?

Angajații dintr-un oraș al României câștigă foarte bine. Veniturile lor sunt cu mult peste salariile din Budapesta sau Varșovia! Astfel, un salariat român are în medie 13.850 de euro pe an pentru cheltuială, suma fiind cu 86% peste media na­ţională şi cu 8% sub media Europei. Făcând o comparație, doar locuitorii din Praga sunt puţin mai bogaţi decât locuitorii noștri, care, la rândul lor, îi depăşesc uşor pe cei din Varşovia, capitala Poloniei, cel mai dez­voltat stat din regiune, din punct de ve­de­re economic. Diferența este de circa 20 de euro pe lună.

Am depășit Budapesta sau Varșovia la acest capitol

În ceea ce priveşte nivelul de trai al locuitorilor din oraşele-capitală din Europa Centrală, pe ultimul loc este situată Budapesta, cu o pu­tere de cumpărare cu 30% mai mică decât în România. Deci, orașul din România unde salariile sunt peste Budapesta și Varșovia este Bucureștiul.

Deşi cifrele clasează Capitala noastră foarte sus pe harta nivelului de trai, statistic, Bucureștiul stând la fel de bine ca alte mari oraşe europene, realitatea ar fi cu totul alta. Sistemul sanitar, educația şi termoficarea sunt învechite, demodate şi cu zeci de probleme! Pentru ca cel mai mare oraș al României să fie cu adevărat unul european este nevoie de deschideri de centre de R&D şi IT sau de magazine noi, de investiţii de stat în infrastructura de bază a urbei.

Realitatea pare a fi alta în București

În plus, Bucureştiul este o enclavă la nivel naţional. Asta înseamnă că puterea de cumpărare medie în Polonia, Ungaria şi Cehia o depășește pe cea din România, ca urmare a unor discrepanțe între bogaţi şi săraci pe plan local.

„La fel ca Franţa şi Polonia, România are un decalaj substanţial între bogaţi şi săraci. Bucurestenii au puterea de cum­pă­rare de pes­te trei ori mai mare în comparaţie cu locui­to­rii judeţului cel mai puţin bogat, Vaslui, unde venitul net disponibil repre­zintă aproxi­ma­tiv 56% din media naţională şi puţin sub 28% din media europeană“, arată analiza GfK, citată de Antena 3.

Capitala atrage ca un magnet mari investitori

Explicațiile pentru aceste discrepanţe sunt, de regulă, date de sediile centrale ale marilor investitori care aleg Capitala. În București îşi găsesc locul investiţiile cu cea mai mare valoare adăugată pentru economie. Tot aici se află laboratoarele de cercetare-dezvoltare, spre exemplu, un motiv în plus pentru salarii mai mari.

Citiți articolul original pe Playtech

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
rsb martie 2023
Publicitate: Claro Cafe

Adauga Comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

cafeaua lunii martie
Publicitate: Claro Cafe

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola