Orașele din Spania unde poți să-ți cumperi casă mai ieftină decât în București. Prețul pe metru pătrat este mult mai mic

orasele din Spania unde poti sa ti cumperi casa mai ieftina decat in Bucuresti

Care sunt orașele din Spania unde poți să îți cumperi casă mai ieftină decât în București. Prețul pe metru pătrat este mult mai mic. De precizat este că cel mai ieftin oraș din Spania, dacă vrei să cumperi o casă, la sfârșitul anului 2021, a fost Palencia, conform datelor de la Tinsa. Acolo, metrul pătrat costă 835 de euro costă, în medie. Însă sunt și alte zone în Spania către care te poți orienta.

Orașele din Spania unde poți să-ți cumperi casă mai ieftină decât în București

Dacă vrei să te muți în Spania, țară în care, la finalul anului 2020 se aflau peste 1.079.726 de români, de altfel, cei mai numeroși rezidenți străini din această țară, sau doar te gândești să îți cumperi o casă acolo, află că poți găsi prețuri mai joase ca în București. Spre exemplu, o variantă de analizat este provonicia La Rioja, unde prețul pe metru pătrat este unul dintre cele mai ieftine din Spania. Un metru pătrat acolo se ridică la 1.091 de euro, potrivit datelor Tinsa.

În orașul Leon din Spania, în comunitatea autonomă Castilia-Leon, prețul pe metru pătrat este de 1.081 de euro. În orașul Albacete, capitala provinciei cu același nume a comunității autonome Castilia-La Mancha, prețul mediu pe metru pătrat este de 1.079 de euro.

Și orașul Teruél, situat în partea de nord a Spaniei în comunitatea Aragon, oraș cunoscut datorită artei „Mudéjar”, cu care sunt construite turnurile și clădirile prețuite ale acestui oraș, poate fi o variantă de interes. Dacă vrei să ai o proprietate aici, trebuie să știi că prețul pe metrul pătrat este 1.075 de euro.

În Jaen, oricine vrea o casă trebuie să plătească 1.062 de euro pe metru pătrat, în Zamora, 1.023 de euro este metrul pătrat, în Castellón, metrul pătrat este 963 de euro.

Care sunt cele mai ieftine orașe din Spania

Printre cele mai ieftine orașe din Spania pentru a cumpăra o casă se numără Ciudad Real, acolo unde prețul pe metru pătrat este de 925 de euro. În Soria, poți să găsești metrul pătrat la prețul 904 de euro. Cel mai ieftin oraș din Spania, ca să cumperi o casă, a fost, la finalul anului 2021, Palencia, conform datelor Tinsa. Acolo, prețul unui metru pătrat costă, în medie, 835 de euro.

De menționat este că un metru pătrat într-o casă din București ajunsese șa la 1.500 de euro, iar în Cluj aproape 2.000 de euro. Conform Institului Național de Statistică, suprafaţa medie locuibilă ajungea, în 2020, la minimul ultimilor 20 de ani, cu o valoare de 61,5 metri pătraţi.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola