Oportunitate pentru IMM-uri de a obține până la 50.000 euro

Postare 7 ro

Apelul pentru depunerea de proiecte în cadrul FRIEND CCI a fost lansat! Acum IMM-urile din România au șansa de a obține finanțare europeană de minim 20.000 euro și maxim 50.000. Perioada de aplicare este de 2 luni, iar termenul limită de aplicare este 30.09.2023. Toate detaliile despre aplicare și condițiile de eligibilitate sunt prezente în acest anunț.

Ce este FRIEND CCI?

Friend CCI este un proiect finanțat din fonduri europene al cărui scop este de a contribui la reziliența industriilor creative și culturale din Europa, dar și de a facilita o transformare digitală, prietenoasă cu mediul pentru această zonă de antreprenoriat..

FRIEND CCI este un proiect de tip Eurocluster unde sunt implicate mai multe entități din Europa, care lucrează împreună pentru ca fondurile alocate să ajungă la cât mai multe companii din industriile creative și culturale.

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate sunt însă numai ale autorilor și nu reflectă în mod necesar cele ale Uniunii Europene sau ale Consiliului European pentru Inovare și ale Agenției Executive pentru IMM-uri (EISMEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea finanțatoare nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

friend cci

Bugetul Proiectului FRIEND CCI

Bugetul total al proiectului este de 1.442.542,36 EURO. Din acești bani, suma de 1.076.000,00 EURO este acordată sub formă de fonduri directe către IMM-uri din Franța, România, Spania, Italia, Germania.

Cum sunt distribuiți cei 1.076.000,00 EURO

Această sumă este împărțită în două apeluri de finanțare. Primul apel, cel abia lansat, dispune de o valoare de finanțare de 538.000,00 Euro, iar al doilea apel ce va avea startul în Noiembrie 2023, va avea aceeași valoare, sau o altă valoare, în funcție de numărul de aplicanți la primul apel.

Finanțarea se acordă în procent de 100% pentru fiecare IMM care beneficiază de fonduri, practic acest apel nu necesită co-finanțare din partea afacerilor care aplică.

Fiecare IMM care obține finanțarea va trebui să se înscrie cu un proiect eligibil, dezvoltat în cadrul unui consorțiu de minim 2 și maxim 5 firme, asociații sau organizații.

Condiție IMPORTANTĂ – Dacă proiectul este aprobat pentru finanțare, aceste va putea primi între 20.000 și 50.000 de euro. Ce puțin 20% din bugetul de finanțare trebuie alocat IMM-urilor din sectorul industriilor culturale și creative.

Care sunt criteriile de eligibilitate pentru IMM-uri

  • Aplicanții trebuie să fie persoane juridice
  • Aplicanții trebuie să fie stabiliți în state membre ale UE, inclusiv teritorii de peste mări
  • Aplicanți stabiliți în afara UE (țări din SEE și țări asociate COSME parte a Programului privind piața unică)

Condiții obligatorii pentru consorții

  • Un consorțiu poate avea de la 2 până la 5 firme, stabilite în țările eligibile menționate.
  • Fiecare consorțiu trebuie să aibă cel puțin un IMM cu cod CAEN ce corespunde industriilor culturale și creative.
  • Consorțiul trebuie să aibă cel puțin un partener din alt sector de activitate, iar coordonatorul de proiect trebuie să fie din Italia, Franța, Spania, Germania sau România.

Fiecare IMM poate aplica pentru finanțare o singură dată, în calitate de beneficiar, dar se poate înscrie și în calitate de furnizor de servicii.

  • Ce înseamnă furnizor de servicii în cadrul FRIEND CCI? – dacă reprezinți o companie ce oferă servicii de digitalizare, training sau consultanță te poți înscrie pentru a oferi soluții pentru proiectele câștigătoare ale finanțării. Aplică aici.

Cum pot aplica la finanțare?

Pentru a aplica la finanțare este nevoie să te înscrii pe clustersubmissionplatform.eu și să aplici direct pentru Apelul de finanțare disponibil aici. Îți recomandăm să studiezi cu atenție ghidul de finanțare și anexele și să pui cap la cap o idee de proiect în baza a celor citite, pentru mai multe șanse de a obține până la 50.000 euro fonduri nerambursabile.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola