Oportunitate pentru companii de a deveni furnizor de servicii într-un proiect european

apel furnizor servicii

Proiectul Friend CCI este în derulare, iar OpenHub anunță oficial lansarea apelului pentru toți furnizorii de servicii eligibili acestui proiect. Dacă activezi în industria serviciilor de digitalizare, training sau consultanță, și ai și experiență în domeniile creative și culturale, există oportunitatea ca activitatea ta să fie parte integrantă a unui proiect de amploare europeană. Acest proiect atrage atenția și implicarea a sute de companii, creând astfel un mediu propice colaborării și dezvoltării în sectoarele creative și culturale.

Ce este FRIEND CCI?

Friend CCI este un proiect finanțat din fonduri europene al cărui scop este de a contribui la reziliența industriilor creative și culturale din Europa, dar și de a facilita o transformare digitală și prietenoasă cu mediul acestei zone geografice.

FRIEND CCI este un proiect de tip Eurocluster unde sunt implicate mai multe entități din Europa, care lucrează împreună pentru ca fondurile alocate să ajungă la cât mai multe companii din industriile creative și culturale.

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate sunt însă numai ale autorilor și nu reflectă în mod necesar cele ale Uniunii Europene sau ale Consiliului European pentru Inovare și ale Agenției Executive pentru IMM-uri (EISMEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea finanțatoare nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Ce sunt CCI?

CCI este abrevierea de la “Creative and Cultural Industries” și sunt acele industrii care produc și distribuie bunuri sau servicii care la momentul prezent sunt recunoscute ca fiind parte a unei categorii speciale, ce promovează cultura. Industriile Creative și Culturale compun un grup variat de domenii precum arhitectura, bibliotecile, muzeele, muzică, producție video, design grafic, fashion, festivaluri, literatură, artă vizuală, etc.

Care sunt serviciile de care au nevoie?

Principalul obiectiv al acestui apel este de a trezi interesul companiilor sau entităților, inclusiv a centrelor de educație, care sunt interesate să presteze servicii de digitalizare, training și consultanță în industrii creative sau culturale. Pot fi furnizate și alte servicii, dacă acestea servesc obiectivului de perfecționare și recalificare a forței de muncă, de digitalizare a întreprinderilor, de îmbunătățire a sustenabilității, de creștere a rezilienței și de sprijinire a internaționalizării. Iată care sunt serviciile care se încadrează în cerințe:

 1. Servicii pentru tranziție digitală: inteligență artificială; realitate augmentată; Big Data; cloud computing/tehnologii; securitate cibernetică; platforme digitale; internetul lucrurilor (IoT); sisteme de monitorizare și trasabilitate; marketing online; robotică; software design și development; realitate virtuală
 2. Servicii pentru o tranziție ecologică/verde: amprenta de carbon și emisiile de gaze cu efect de seră; circularitate; proiectare ecologică; reducerea consumului de energie; construcții ecologice; reciclare; eficiența resurselor; economie circulară și responsabilitate socială corporatistă (CSR)
 3. Servicii de sprijinire a internaționalizării: analiza obiectivelor și a concurenților; procesul de due diligence; promovarea în străinătate; traininguri interculturale; studiu/analiză de piață; servicii de matchmaking; analiza riscurilor și oportunităților; studiu al mediului juridic și economic; al sistemului financiar

Care sunt condițiile de înscriere?

Companiile și entitățile nu sunt limitate de condiții precum cifra de afaceri sau numărul de angajați. Orice entitate care oferă serviciile deja menționate se poate înscrie în urma acestui apel. Condițiile care trebuie îndeplinite sunt următoarele:

 • Aplicantul trebuie să fie o entitate juridică dintr-un stat membru UE
 • Entitatea nu a declarat un faliment și nici nu a inițiat proceduri de faliment
 • Entitatea nu are istoric de activități frauduloase sau nereguli financiare și practici ilegale
 • Entitatea nu se află în proces de lichidare sau în dificultate în conformitate cu Regulamentul 651/2014 al Comisiei, art. 2.18.

Unde poți aplica și care este termenul de înscriere?

Pentru a aplica în calitate de furnizor de servicii, fiecare entitate juridică trebuie să completeze declarația și să semneze documentele privind procesarea datelor.

Mai mult decât atât, va trebui să creeze un cont pe acest link și să încarce documentele completate și semnate, toate în format PDF.


Cine este OpenHub?

Openhub este un cluster pornit din pasiune pentru domeniul IT și tot ce înseamnă aplicații ale tehnologiei comunicației în domeniul de business. Este, în același timp, un proiect dedicat comunicării și dezvoltării în principal prin interacțiune și schimb de experiență. Așa că dacă vrei să te alături clusterului și crezi că ai idei comune, am fi mai mult decât deschiși să lucrăm împreună!

Proiecte OpenHub

 1. DanubeAir este un proiect al cărui scop este utilizarea tehnologiei pentru creșterea nivelului de conștientizare a unei probleme foarte importantă, cea a calității aerului respirat din orașul Galați.
 2. Leru.ro este un magazin de fapte bune care a pornit în anul 2019 în urma unei idei strălucite pornite din dorința de a face bine. Mecanismul este unul simplu, în care oamenii donează decorațiuni, obiecte sau servicii, alți oameni le cumpără, iar toți banii ajung la cauza din anul respectiv în care are loc campania.
 3. Treasure Galați este o aplicație mobilă care poate organiza competiții de tip Treasure Hunt pentru echipe de oameni dornici de aventură.
 4. 8 ore peste program este un eveniment în care ne dedicăm 8 ore de muncă în scopul de a ajuta ONG-uri și asociații să își atingă obiectivele. Am dezvoltat aplicații, website-uri, materiale grafice și multe alte lucruri pentru zeci de organizații non-profit.
 5. Bloggers Arena Galați – Organizăm regulat un eveniment dedicat bloggerilor din zona de sud-est a României cu scopul de a aduce laolaltă voci din mediul digital. Organizăm activități de interacțiune socială, gaming și împărtășim idei despre mediul online.
 6. Just Pitch – Concurs de pitching pentru finanțarea ideilor de afaceri inovatoare din zona Galați-Brăila.
 7. Evenimente de specialitate – Organizăm și diferite evenimente de specialitate. Printre acestea se numără: Blog me UP!, Internet of Things, eMarketing Hub, IT Market, Next Web.

Urmărește-ne pentru mai multe detalii despre evenimentele și proiectele noastre!

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola