Opereta „Silvia” la Teatrul Muzical „Nae Leonard”

Sambata, 8 iunie de la ora 19:00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” are loc premiera operetei Silvia de Emmerich Kálmán, spectacol care face parte din Festivalul Muzical International „Leonard”, editia a X-a.
Silvia, sau Prinţesa Ceardaşului este una dintre cele mai faimoase operete compuse de Emmerich Kálmán. Dupa premiera din 1915, lucrarea a fost preluata instantaneu de Suedia, Finlanda, Polonia, Rusia si Italia, in ciuda razboiului mondial, pentru ca apoi sa ajunga la Budapesta, in 1916 si pe Broadway, un an mai tarziu.
Libretul spune povestea amorului fara speranta dintre Ducele Edwin si Silvia, vedeta a cabaretului Orpheum din Budapesta, dragoste care este dezaprobata de familia ducelui. Parintii fac tot ceea ce le sta in putinta pentru a-l atrage pe fiul lor inapoi la Viena, unde il asteapta o partida adecvata, Contesa Stazi. Pentru a urgenta rezolvarea situatiei, parintii ii fac rost Silviei de un contract la New York, in virtutea despartirii grabnice a celor doi.
Dar Contele Boni conspira sa ii ajute pe cei doi indragostiti, la fel si chelnerul, Miska, fratele sau geaman Alfons, valetul din casa Lippert-Weilersheim si Unchiul Feri, prietenul lui Boni, de la Orpheum. Principalul tesator al intrigilor, acesta este dispus chiar sa-si deconspire iubirea din tinerete, insasi mama lui Edwin, pentru a reusi.

opereta_silvia

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola