Cauta
Adauga
Sign In

Opereta SILVIA de Emmerich Kalman la Teatrul Muzical „Nae Leonard”

Opereta SILVIA de Emmerich Kalman la Teatrul Muzical „Nae Leonard”

Duminică, 22 Februarie, începând cu ora 18.00, pe scena Teatrului Muzical „Nae Leonard” se va juca opereta Silvia de Emmerich Kálmán.

Premiera operetei în trei acte „Silvia“ („Prințesa Ceardașului”), a avut loc pe 17 noiembrie 1915, la „Teatrul Johann Strauss” din Viena, având la bază un libret scris de Leo Stein și Bela Jenbach și revăzut apoi de István Békeffy și Kellér Dezső. Titlul inițial al operetei „Silvia” a fost „Trăiască dragostea” și ea păstrează toată voioșia unei epoci frumoase, cunoscută la noi sub numele de „La belle époque”.
Dragostea dintre Silvia Vernescu, o celebră cântăreață de cabaret, si Edwin, prinț de Mittenkofer – Lowenstein, este profund dezaprobată de familia lui Edwin. Mai ales mama acestuia, prințesa Cecilia, este deosebit de afectată de această relație, considerată scandaloasă, și încearcă să o împiedice prin toate mijloacele. Toate aceste uneltiri ale prințesei Cecilia duc la despărțirea celor doi îndrăgostiți. Prietenii Silviei și ai lui Edwin -Boni, Feri și Miska- reușesc să o convingă pe prințesa Cecilia să recunoască faptul că și ea a fost, de fapt, în tinerețe, o cântăreață de cabaret, care și-a părăsit iubitul pentru a ajunge în rândul aristocrației. Cuprinsă de remușcările stârnite de amintirile tinereții, prințesa Cecilia – Cilico pe numele ei de cântăreață – și-a dat consimțământul pentru căsătoria lui Edwin cu Silvia, care a devenit noua „regină a ceardașului”.
Preţul unui bilet la acest eveniment este de 21.60 lei, şi 10.80 lei pentru pensionari, studenţi şi elevi.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola