Cauta
Adauga
Sign In

Opera „Cavalleria Rusticana”, la Teatrul Muzical, pe 4 aprilie

Opera „Cavalleria Rusticana”, la Teatrul Muzical, pe 4 aprilie

Sâmbătă, 4 aprilie 2015, incepand cu ora 18:00, la Teatrul Muzical Nae Leonard, va fi pusa în scena opera „Cavalleria Rusticana” , spectacol interpretat în limba italiană, supratitrat în limba română.

În distribuţia piesei se vor gasi: Madeleine Pascu, Răzvan Săraru, Oleg Ionese, Florentina Soare și Liana Podlovschi. Conducerea muzicală îi aparţine lui Mircea Horiartoc, regia artistică este semnată de Eleonora Constantinova, iar regia tehnica de Viorica Marandici . Dirijor de cor va fi Daniel Nistor, iar scenografia va fi realizata de Gheorghe Andreescu.
Drama pe care o trăiesc personajele din opera „Cavalleria Rusticana” se petrece în ajunul sărbătorilor pascale. Libretul operei, inspirat după nuvela scriitorului Giovanni Verga, este creat de Giovanni Targioni-Tozzetti şi Giovanni Menasci. Prima reprezentaţie a avut loc la Teatrul Costanzi din Roma, în anul 1890. Pietro Mascagni a compus această operă la îndemnul libretistului de Giovanni Targioni-Tozzetti, după ce se publicase în revista „Teatro Illustrato” un concurs componistic de opere într-un act desfăşurate într-un decor unic. În câteva luni, opera era creată. Mascagni a aflat că este câştigătorul concursului astfel că opera a fost imediat pusă în scenă, jucându-se de câteva ori la rând cu mare succes. Muzica şi desfăşurarea acţiunii au o puternică individualitate etnică, acţiunea petrecându-se în Sicilia. Drama pasională se desfăşoară rapid, cursiv, cu accente pasionale profunde.
“Cavalleria rusticana” a devenit, încă din seara premierei unul dintre cele mai aplaudate titluri ale noului curent verist. Eficiența textului literar, inspirația cu care compozitorul i-a găsit corespondentul muzical, plasticitatea imaginilor și caracterul pasionat al melodicii, tipic italiene, justifică deplin această glorie cu care nu a rivalizat nici o altă creație a lui Mascagni. La inceputul povestii, locuitorii unui sat sicilian merg spre biserica intr-o dimineata de Paste. Apare Santuzza, impovarata de durerea tradarii iubitului ei, Turridu, care o tradase cu Lola, prima lui iubire, acum deja casatorita cu Alfio. Santuzza ii marturiseste totul mamei iubitului, Mamma Lucia, si incearca disperata sa il convinga pe Turridu sa se intoarca la ea. Dar acesta o respinge, preferand relatia clandestina cu Lola. Furioasa, Santuzza se razbuna si ii spune lui Alfio totul despre tradarea sotiei sale. Din acest moment destinul trebuie implinit, iar traditia siciliana il obliga pe Alfio sa isi recastige onoare pierduta cu ajutorul cutitului, iar vinovatul Turiddu trebuie sa accepte sa plateasca cu viata pentru relatia cu Lola.
Preţul unui bilet la acest spectacol variaza intre 10,80 și 21,60 lei. Biletele sunt puse în vânzare la Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola