Octavian Jurma: Omicron va fi dominantă în România înainte de finalul anului / Suntem deja în valul 5

Medicul Octavian Jurma afirmă, joi seară, că Omicron va fi dominantă în România înainte de finalul anului, fiind deja în valul cinci al pandemiei. Medicul afirmă că măsurile individuale de protecţie sunt foarte importante, mai ales în contextul în care autorităţile nu iau decizii ferme. „Pentru prima dată în pandemie, decizia individuală este mai importantă decât decizia colectivă”, a transmis medicul, potrivit News.ro.

Octavian Jurma afirmă, joi seară, într-o postare pe Facebook, că săptămâna trecută în România s-au făcut doar 95 de secvenţieri, cu 40% mai puţin decât în săptămâna precedentă.

„Cu toate acestea, numărul de cazuri Omicron a crescut de la 2 (pondere de 1.23%) la 8 (pondere de 6.32%). Avem prima confirmare directă că şi în România rata de dublare a cazurilor Omicron este de 3.5 zile (…) Aşadar, chiar dacă am creşte de 10 ori numărul de secvenţieri, Omicron va fi dominantă în România înainte de finalul anului 2021 şi debutul valului Omicron poate avea loc mai repede decât anticipam. Nu exista nimic care sa oprească acest debut în România. Măsurile care ar trebui luate sunt inacceptabile social si politic, deci nu ne putem baza pe autorităţi”, mai afirmă medicul.

Potrivit acestuia, pentru prima dată în pandemie decizia individuala este mai importantă decât decizia colectivă unde avem un consens negaţionist între majoritate şi guvernanţi.

„Vestea bună este ca protecţia oferită de vaccin faţă de boala grava si deces rămâne bună şi în cazul Omicron (…) Adăugaţi masca, distanţarea fizică, igiena mâinilor şi testare şi puteţi să treceţi cu bine şi prin acest val. Suntem deja în valul 5, ar fi trebuit sa ne obişnuim pana acum cu noua normalitate daca nu am nega permanent realitatea pandemiei”, a mai transmis medicul.

În România s-au confirmat deja oficial 11 cazuri de infectare cu varianta Omicron.

Citiți articolul original pe

Negarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola