Cauta
Adauga
Sign In

Observatorul astronomic te ajuta sa vezi eclipsa partiala de soare de pe 20 martie

Pe 20 martie va avea loc o eclipsă parţială de Soare, vizibilă din Europa, nordul Africii şi vestul Asiei. Acoperirea discului solar de către Lună va fi de între 39% pentru zona extremă a sud-estului României şi 55% pentru zona extremă a nord-vestului ţării noastre.

Pentru acest eveniment, Observatorul astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va pune la dispoziţia publicului vizitator, în intervalul 10.30 – 13.00, toate instrumentele din dotare pentru observaţiile solare.
Soarele va putea fi observat, pe parcursul eclipsei, în trei moduri: în H-alfa, în spectrul vizibil şi prin metoda proiectării pe ecran solar. În acelaşi timp, pe un ecran din sala de programe educative şi activităţi interactive a observatorului astronomic, va fi  transmisă în timp real eclipsa parţială de Soare cu ajutorul telescopului principal.
Pentru oraşul Galaţi avem următoarele momente ale eclipsei parţiale de Soare: începutul eclipsei: 10 h 52 min 28.5 s; maximul eclipsei: 11 h 59 min 51.1 s; sfârşitul eclipsei: 13 h 07 min 57.1 s.
Acoperirea discului solar la maximul eclipsei va fi de 43.34%.Pentru Observaţiile astronomice de la acest eveniment taxa de acces este de 3 lei/persoană.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

 
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola