Observatorul astronomic te ajuta sa vezi eclipsa partiala de soare de pe 20 martie

Pe 20 martie va avea loc o eclipsă parţială de Soare, vizibilă din Europa, nordul Africii şi vestul Asiei. Acoperirea discului solar de către Lună va fi de între 39% pentru zona extremă a sud-estului României şi 55% pentru zona extremă a nord-vestului ţării noastre.

Pentru acest eveniment, Observatorul astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va pune la dispoziţia publicului vizitator, în intervalul 10.30 – 13.00, toate instrumentele din dotare pentru observaţiile solare.
Soarele va putea fi observat, pe parcursul eclipsei, în trei moduri: în H-alfa, în spectrul vizibil şi prin metoda proiectării pe ecran solar. În acelaşi timp, pe un ecran din sala de programe educative şi activităţi interactive a observatorului astronomic, va fi  transmisă în timp real eclipsa parţială de Soare cu ajutorul telescopului principal.
Pentru oraşul Galaţi avem următoarele momente ale eclipsei parţiale de Soare: începutul eclipsei: 10 h 52 min 28.5 s; maximul eclipsei: 11 h 59 min 51.1 s; sfârşitul eclipsei: 13 h 07 min 57.1 s.
Acoperirea discului solar la maximul eclipsei va fi de 43.34%.Pentru Observaţiile astronomice de la acest eveniment taxa de acces este de 3 lei/persoană.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola