O noua biblioteca, in cartierul Micro 40

De ziua marelui nostru poet, Mihai Eminescu, în data de 15 ianuarie, a fost inaugurată, în cartierul Micro 40, o nouă filială a Bibliotecii „V.A.Urechia”, numită „Paul Păltănea” şi este gazduită de Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” (fostul Liceu Metalurgic). Amplasarea filialei în această zonă a pornit de la ideea de a facilita accesul la cultură a celor care locuiesc într-un cartier cu o faimă nu tocmai bună.
Noua bibliotecă este pregătită pentru cititori cu aproximativ 50.000 de documente, o sală de lectură, internet şi tot ceea ce le trebuie pentru a-şi satisface setea de cultură şi lectură. La deschidere au fost prezenţi mai mulţi invitaţi de seamă, edili ai oraşului dar şi copii, care s-au minunat de faptul că au o bibliotecă atât de mare aproape de casa lor.
„Ne bucurăm că am reuşit să facem, împreună cu directorul acestei instituţii de învăţământ, o bibliotecă şi în acest cartier. Noi suntem bucuroşi şi mândri că sunt alături de noi reprezentanţi ai instituţiilor culturale şi administrative ale oraşului, care au înţeles actul de cultură la Galaţi”, a spus Ilie Zanfir, directorul Bibliotecii „V.A.Urechia”.
De asemenea, aşa cum se procedează la fiecare inaugurare importantă, a fost tăiată panglica ce marchează deschiderea oficială a unei instituţii. Acest lucru a fost făcut de primarul oraşului, Marius Stan, împreună cu deputatul Aurel Nechita.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola