Nokia Lumia 800

Nokia Lumia 800 s-a adus în discuție destul de mult în ultima perioadă, până când a fost lansat pe piața românească pe data de 5 septembrie 2012. Producătorul finlandez l-a prezentat oficial în cadrul unui eveniment ce a avut loc în Londra. Fiind o combinație reușită între Microsoft și Nokia, acest telefon de ultimă generație te va ajuta să navighezi foarte rapid pe internet, să ai parte de cele mai noi actualizări și să îți alegi cele mai premiate designuri.

Acest model e considerat a fi în topul celor mai bune telefoane Nokia, și se vrea un competitor pentru iPhone-ul 4S și Samsung Galaxy S2. Stepehen Elop, șeful executiv al companiei Nokia, a afirmat despre că acest telefon, că este primul smartphone adevărat Windows Phnoe Mango. Acest produs a fost așteptat cu mult mai mult interes decât smartphone Nokia și în prezent rulează în istoria companiei finlandeze, sistemul de operare Microsoft Windows Phone (Mango).

Între Nokia 8oo și Nokia N9, diferența este destul de mică. Și aici mă refer la aspectul ecranului la Nokia 8oo, ce este puțin mai mic decât în cazul celuilalt telefon. Nokia 800 cântărește cu 7g mai mult decât Nokia N9, ceea ce înseamnă că noul telefon are o greutate de 142 g.

Principala calitate care îl definește constă în redarea imaginilor foarte bine definite. Deoarece Nokia contează pe atracția fanilor Windows, pentru Nokia 8oo sunt dezvoltate peste 70.000 de aplicații, pentru Android – 450.000, iar în iTunes – 585.000 de softuri. Chipsetul telefonului, denumit Qualcomm MSM8255, dispune de un processor single core la 1,4 GHz și un GPU pentru accelerare 3D hardware. Memoria RAM prezintă 512 MB, și cea internă, de 16 GB. În schimb, construcția telefonului nu permite adăugarea unui card microSD, de aceea, memoria internă va putea fi accesată tot cu ajutorul unei aplicații speciale.

Aspectul exterior al lui Nokia Lumia 800 e făcut așa cum trebuie, și anume carcasa este realizată din policarbonat și un display AMOLED de 3,7 inchi. Este împachetat într-o structură unitară, compact și finisată fără cusur.  Pe partea din față, Nokia Lumia 800 e acoperit aproape complet de sticlă, la fel ca Nokia N9. Spatele este compact – prezintă o zonă curbată insesizabil, acoperită de policarbonat unde se află o lamă metalică cu sigla Nokia Carl Zeiss Tessar.

Nokia Music include un serviciu global numit Mix Radio, oferindu-ți acces la sute de posturi, și un alt serviciu dar indisponibil pentru piața românească, este aplcația unei rețele TV americane, ce acoperă sporturile. Prețul telefonului poate ajunge până la 420 euro.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola