Noi spectacole, proiecte și surprize la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gulliver”

Detectivii 1

După impresionanta premieră a celui mai nou spectacol din repertoriu, ”Alice în Wonderland”, Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gulliver” își continuă, cu consecvență, demersul creativ, prin demararea a două noi producții pentru copii și tineret, precum și cu pregătirea celui mai de anvergură proiect al teatrului, Festivalul Internațional de Animație ”Gulliver”, care ajunge în acest an la cea de-a XXIX-a ediție și se desfășoară în perioada 22 – 27 mai.

De remarcat este faptul că Festivalul ”Gulliver” din acest an urmărește, deopotrivă, evidențierea noului target al Teatrului ”Gulliver”, respectiv tinerii și adolescenții, precum și componenta educativă prin care teatrul contribuie la crearea și definirea identității, la evoluția și dezvoltarea acestora. Astfel, focusul ediției din 2023 – adolescentul – va fi susținut inclusiv prin spectacolele selectate în programul festivalului, dar și prin activitățile conexe planificate.

În ce privește noile spectacole la care se lucrează deja în acest moment la Teatrul ”Gulliver”, primul dintre acestea reprezintă punerea în scenă a proiectului câșigător în cadrul primei ediții a  Concursului de proiecte pentru tinerii regizori ProvocART, defășurată în 2022. Acesta aparține Cristinei Giurgea, cea care semnează scenariul și concepția regizorală a spectacolului câștigător, inspirat și sugestiv intitulat ”Lumea dinăuntru”, un spectacol non-verbal, dedicat copiilor și preadolescenților și care vizează explorarea lumii interioare a acestora, încurajându-i să-și descopere, cunoască și să își exprime mai bine emoțiile și stările sufletești.

Cea de a doua producție de la Teatrul ”Gulliver” se desfășoară sub entuziasta coordonare a regizorului Cristi Gheorghe și promite publicului o experiență artistică savuroasă, pornind de la o poveste ghidușă, cu aventuri haioase și captivante și, bineînțeles, cu personaje atractive și amuzante.

Așadar, Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gulliver” pregătește o varietate de noi experiențe artistice memorabile pentru copii, adolescenți – și nu numai, asigurând, în permanență, conectarea publicului la un cadru artistic, cultural și educativ de calitate și la standarde de performanță exemplare.

Mai multe detalii cu privire la spectacolele, proiectele și activitatea Teatrului ”Gulliver” sunt disponibile pe site-ul: www.teatrul-gulliver.ro și pe pagina de facebook ”TeatrulGulliver”, Biletele pentru spectacole în curs de la Teatrul ”Gulliver” se achiziționează online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau www.teatrul-gulliver.ro, secţiunea PROGRAM – Cumpără bilete online, sau de la sediul teatrului, în ziua spectacolului, înainte de începerea reprezentației, în limita locurilor disponbile.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola