„Noaptea Internaţională a Observării Lunii” la Observatorul Astronomic

„Noaptea Internaţională a Observării Lunii”, fixată în acest an pe septembrie, este un moment dedicat observării Lunii, acest corp ceresc care a influenţat vieţile oamenilor încă de la începuturile timpului.
Eveniment a fost creat pentru a oferi o oportunitate oamenilor de a vedea frumuseţea Lunii şi de a împărtăşi această experienţă cu cei din jur. Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii ”Răsvan Angheluţă” Galaţi este înscris oficial în acest proiect internaţional – International Observe the Moon Night (InOMN), http://observethemoonnight.org/ şi invită publicul începând cu ora 19.00 să ia parte la mai multe activităţi dedicate Lunii.
„Înainte de începerea observaţiilor astronomice vom face o prezentare generală a satelitului natural al Pământului, iar cu această ocazie vor fi prezentate şi câteva imagini cu Luna realizate cu instrumentele Observatorului Astronomic al CMSN Galaţi. Prin Noaptea Internaţională a Observării Lunii sperăm să inducem în public un sentiment de curiozitate cu privire la satelitul nostru natural, Luna”, a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic Galaţi.
Biletul de intrare la acest eveniment este de 3 lei / persoană. Intrarea se va face doar pe la poarta dinspre punctul trecere BAC.
Dacă vremea va fi nevaforabilă, organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula observaţiile astronomice.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola