Noaptea Internationala a Observarii Lunii

„Noaptea Internaţională a Observării Lunii”, fixată în acest an pe 12 octombrie, este un moment dedicat observării Lunii, acest corp ceresc care a influenţat vieţile oamenilor încă de la începuturile timpului. Evenimentul a fost creat pentru a oferi o oportunitate oamenilor de a vedea frumuseţea Lunii şi de a împărtăşi această experienţă cu cei din jur.
Observatorul Astronomic din Galaţi este înscris oficial în acest proiect internaţional – International Observe the Moon Night (InOMN), http://observethemoonnight.org/ şi invită publicul începând cu ora 18.00 să ia parte la mai multe activităţi dedicate Lunii.
„Pentru început, în Sala Auditorium a muzeului, vom organiza o conferinţă ştiinţifică de o oră despre satelitului natural al Pământului, urmând ca de la ora 19.00 să demarăm, pe terasa instituţiei, seria de observaţii astronomice cu public, dacă vremea va permite acest lucru. Cu aceasta ocazie se vor face observaţii la Lună şi la principalele stele, stele duble şi roiuri de stele vizibile în această perioadă”, a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic Galaţi.
Biletul de intrare la acest eveniment este de 3 lei / persoană.
Observatorul Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi aduce Luna mai aproape de tine!

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola