Muzeul Casa Colecțiilor

La capitolul cultură, Galațiul se poate mândri cu muzee din domeniile științe ale naturii, artă, istorie. De asemenea, cele mai multe clădiri aparțin celui din urmă. Un exemplu este Muzeul Casa Colecțiilor care este în grija Muzeului de Istorie.
Cunoscută gălățenilor drept Farmacia Ținc (destinația inițială a fost o farmacie și o locuință), clădirea-sediu al Casei Colecțiilor a fost construită în anul 1900, impunându-se în peisajul arhitectural prin elemente definitorii. Farmacistul Constantin Ținc, proprietarul, și-a desfășurat activitatea profesională în Galați în anul 1887, acesta fiind membru al Societății farmaciștilor și al Consiliului de Igienă al orașului. Edificiul cuprinde subsol, parter, etaj și mansardă. Parterul a fost dedicat farmaciei, iar nivelele superioare locuinței farmacistului și personalului de serviciu.Clădirea a găzduit farmacia până în anul 1989 când, în urma unei expertize tehnice, a fost dispusă evacuarea pentru siguranță. Imobilul este restaurat între anii 1994 – 2006, iar in 2002 i se schimbă destinația, în Muzeu al Colecțiilor.

Tot din 2002 se află în custodia Muzeului de Istorie Galați. Casa colecțiilor găzduiește expozițiile: Ambient interior gălățean, Restituiri Makasay, Galați în vremuri trecute și prezente, Smaranda Brăescu – regina aerului, A fost odată…un arbitru român, expoziția de carte națională veche, lumea lui B”arg. Clădirea fostei farmacii Ținc este localizată pe strada Eroilor, nr.64. Aceasta poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00 (aprilie-octombrie) sau 9.00-17.00 (noiembrie-martie).

Picture of Mihaela Gîdei

Mihaela Gîdei

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola