Motorola Moto G60 Unboxing: baterie uriaşă, cameră de 108 MP, ecran de 120 Hz acum şi la 1000 lei… sau sub

Acum 2-3 ani era un vis să ai un telefon cu baterie de 6000 mAh şi cameră de 108 MP, plus ecran de 120 Hz, iar acum am ajuns să regăsim unul în zona de buget. Vorbesc evident despre Motorola Moto G60, unul dintre cele mai solicitate telefoane la review în ultima vreme şi scos din cutie mai jos. Lansat internaţional în aprilie 2021 şi la noi în septembrie, iniţial telefonul costa 1399 lei şi primeaţi un voucher de 500 lei la Altex, care îi ducea suma la 899 lei.

Acum se învârte pe la 1399 lei pe site-ul Motorola RO. Primele impresii le aflaţi mai jos.

Pe scurt

Acest telefon combină 4 elemente vitale transplantate de la flagshipuri pe un telefon de buget: ecran de 120 Hz, cameră de 108 MP, baterie de 6000 mAh şi cameră selfie cu bliţ LED şi filmare 4K. Are şi un CPU de 8 nm respectat şi un design recognoscibil, dar totuşi masiv pe alături, tribut plătit bateriei. Îl salvează îngustimea corpului.

Unboxing

În cutie găsim o husă, manualul, cheiţa SIM, cablul de la USB-C la USB-A, dar şi încărcătorul de 20W.

Design

Moto G60 vine pe nuanţele Dynamic Gray şi Frosted Champagne, cu un luciu special al spatelui, cu acea dungă centrală care îşi mută axa după cum pică lumina pe spatele din plastic. Acesta este un telefon masiv, greu, gros, iar spatele are un luciu care îmi aminteşte de 2 lucruri: Terminator cel rău din Terminator 2 şi mercur.

Stă OK la aderență, are ecran plat şi spatele atrage amprente. Avem şi rama din plastic, cu grosime de 9.8 mm, iar terminalul cântăreşte 225 de grame, dar nu prea se simt, fiind vorba de un telefon îngust şi lung. Are şi protecţie contra stropirii şi picăturilor de apă.

Hardware

Ecranul de aici este unul generos, un IPS LCD de 6.8 inch, cu rezoluţie de 2460 x 1080 pixeli, refresh rate de 120 Hz şi suport HDR10. Are şi orificiu decupat în ecran pentru camera selfie şi un bliţ LED foarte bine ascuns în stânga sa. Procesorul este un Qualcomm Snapdragon 732G de 8 nm, un cipset octa core de 2.3 GHz, pe care îl găsim şi pe POCO X3 NFC şi Redmi Note 10 Pro. I se alătură 6 GB RAM, 128 GB stocare UFS 2.1, dar şi slot microSD.

Bateria de 6000 mAh se încarcă la 20W şi promite lejer 2-3 zile de utilizare medie. Avem un singur difuzor jos, lângă portul USB-C 2.0, dar şi jack audio. Cititorul de amprente e în spate, o reminiscenţă a trecutului mai degrabă. Există şi buton fizic Google Assistant lateral. Pe partea de conectivitate avem 4G, Wi-Fi dual band, Bluetooth 5.0, GPS, Glonass, Galileo, NFC, radio FM, USB-C 2.0.

Cat despre cameră, cea frontală are 32 MP, filmare 4K şi bliţ LED în stânga. În spate găsim o cameră triplă cu senzor principal de 108 MP, deschidere F/1.9, pixeli de 0.7 microni (care devin de 2.1 microni) şi PDAF. Apare şi o cameră de 8 MP ultrawide, cu deschidere F/2.2 s 118 grade unghi de captură, plus cameră Bokeh de 2 MP cu deschidere F/2.4.

Există bliţ LED şi filmare 4K la 30 FPS. Interfaţa camerei aduce aceleaşi opţiuni ca la alte telefoane Moto testate de noi în ultima vreme: Spot Color, Cutout, Cinemagraph, Ultra Res, Scan Documents, Portrait, Night Vision, Group Selfie, AR, Dual Capture. Avem şi o opţiune extra pentru stabilizare video, funcţii AI, Auto Smile capture şi Low Light AI.

Ca OS e pachetul clasic de Android 11 stock + My UX, care e customizabil prin iconuri, culori, accente, fundaluri, gesturi, iar gamerii primesc opţiuni GameTime plus cele legate de acustică.

Impresii înainte de review

Moto G60 e un telefon cu dotări prea bune pentru preţul plătit şi nu zic asta cu uşurinţă. E prima oară când văd un telefon cu cameră de 108 MP picând sub 1000 lei şi dacă adaugi şi ecranul cu refresh rate mare şi bateria uriaşă, sună a reţetă câştigătoare. De văzut şi cum stăm la compromisuri, mai ales greutatea şi masivitatea după o perioadă lungă de utilizare.

Sunt curios şi cât durează încărcarea la 20W şi cum stăm la gaming. Deocamdată pare un telefon ideal pentru vizionare de filme şi clipuri pe web, bun şi pentru gaming, dar şi pentru vlogging, prin prisma camerei frontale cu filmare 4K şi bliţ LED.

Motorola Moto G60, prețuri actualizate:

Motorola Moto G60 Unboxing:

Citiți articolul original pe

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola