Moartea vine din nou: Guvernul i-a deschis uşa (DW)

Moartea vine din nou: Guvernul i-a deschis uşa (DW)

“Liderii puterii din România preferă să crească numărul morţilor în lunile de la începutul anului viitor, decât să fie nemulţumiri în decembrie, de sărbători.

Conspiraţioniştii şi ignoranţii nevaccinaţi vor deveni victimele populismului generalului Nicolae Ciucă şi ale ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila. Ei vor avea cale liberă spre infectare, spre boală şi spre spitalele unde doctorii abia şi-au tras puţin sufletul, după dramele din toamnă, când o lume întreagă a văzut cum mor românii nevaccinaţi, cum nu mai au loc la terapie intensivă, cum crapă spitalele pe la toate încheieturile.

Nevaccinaţii se vor putea bucura nestingheriţi de veşnicele înghesuieli dinaintea sărbătorilor, de petrecerile publice, de pieţele generoase, de posibilitatea de a umbla toată noaptea dintr-un loc în altul. Nu contează că sunt vulnerabili, că se pot infecta şi că pot ajunge la ceea ce uneori piloţii numesc punctul de neîntoarcere.

Pentru noii decidenţi ai marii coaliţii stânga-dreapta nu contează câţi vor muri, ci mai degrabă faptul că cei care vor supravieţui s-ar putea să-i voteze, fiindcă localurile vor mai recupera din pagubele făcute de pandemie şi fiindcă românii vor fi mulţumiţi cu libertatea de mişcare totală, în care certificatul verde aproape că nu mai contează.

Ritmul de propagare a infecţiilor şi punerea, din nou, la încercare a spitalelor sunt elemente care nu fac parte din analiza guvernului, cu toate că Alexandru Rafila e specialist în sănătate publică. Devenit politician, cu arme şi bagaje, şi pentru el primează acum criteriul utilităţii imediate, nu viaţa.

Nu există informaţii din care să rezulte că generalul Ciucă şi ministrul Rafila le-au cerut spitalelor date concrete despre situaţia lor actuală şi despre pronosticurile lunii următoare. Au aflat cumva premierul şi ministrul Sănătăţii care e timpul de transmitere a infecţiei acum şi care va fi peste o lună sau peste două? Au calculat câţi oameni ar putea muri în ianuarie sau în februarie? A pus cineva din guvern în ecuaţie întregul peisaj sumbru care se profilează după ce se termină de mâncat porcul, după ce se vor fi încheiat petrecerile şi se vor fi împărţit toate cadourile?

De câte locuri va avea nevoie România la terapie intensivă şi de câţi medici care să stea non stop la capul bolnavilor aflaţi în stare foarte gravă? Dar dacă nu există o analiză aproximativă a situaţiei determinate de relaxarea decisă de guvern, atunci cum au stabilit preşedintele Iohannis, premierul Ciucă şi ministrul Rafila că e mai importantă libertatea de mişcare decât viaţa? Care au fost criteriile care au dat prioritate libertăţii în faţa vieţii? Cum de au deschis atât de uşor uşa morţii?

Cinismul guvernului Ciucă e chiar mai mare decât cel al precedentului cabinet condus de Cîţu, fiindcă în această toamnă cu toţii au fost martorii tragediilor din spitalele autohtone”, scrie jurnalista Sabina Fati pe pagina de internet Deutsche Welle.

Impactul măsurii care vizează impozitarea microîntreprinderilor (Ziarul Financiar)

Firmele româneşti cu cifră de afa­ceri cuprinsă între 500.000 şi 1 mil. euro ar putea trece de la impozitul de 1% sau 3% pe venitul microîn­tre­prinderii la impozit de 16% din pro­fit, potrivit unor dis­cuţii care au avut loc în co­aliţia de gu­vernare PSD-PNL-UDMR.

Sunt 25.000 de firme, nouă din zece au profit. La 1% din cifra de afaceri, statul ia 854 mil. lei, în timp ce la 16% pe profit statul ia circa 2,2 mld. Lei.

Consultantul fiscal Emilian Duca spune că În mod normal, ar trebui ca măsura să aducă mai mulţi bani la buget, dar să nu subestimăm inventivitatea românilor.

Economistul Ionuţ Dumitru consideră că este o decizie corectă. Incompletă, dar corectă.

Iar antreprenorul Liviu Bîrleanu atrage atenția că schimbarea asta ar complica foarte mult activitatea companiilor mici.

Pe larg în ZF.

PROCESUL COLECTIV: Rănile victimelor au fost tratate cu zeci de litri de dezinfectanți diluați ai Hexi Pharma. Spitalele au depus deconturile la tribunal (Libertatea)

Vineri, 17 decembrie, încep la Curtea de Apel București pledoariile finale în procesul Colectiv. Printre cei care așteaptă sentințele sunt spitalele, care cer să-și recupereze costurile făcute la achizițiile de dezinfectanți falși de la Hexi Pharma.

Cinci laboratoare, din Cehia, Italia și România, au confirmat că dezinfectanții Hexi Pharma erau ineficienți, diluați, nu omorau germenii. Informația apare în dosarul penal Hexi Pharma și consecințele se corelează cu cele din dosarul Colectiv. În actele acestui al doilea dosar există 23 de rapoarte de autopsie ale victimelor incendiului de la Colectiv care și-au pierdut viața în spitalele din România și din străinătate. Deși conțin analize bacteriologice care evidențiază infecțiile cu bacterii nosocomiale contractate în spitalele din Capitală, legiștii de la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” din București nu le-au corelat cu decesul. Infecțiile dobândite de acești oameni sunt în legătură și cu dezinfectanții folosiți, socotesc chiar spitalele unde au fost internați.

spitalele vor să recupereze de la cei inculpați în dosarul Colectiv banii pe care i-au cheltuit cu tratamentul oferit tuturor victimelor incendiului. Singurele unități medicale care nu revendică nimic sunt Spitalul Clinic Colțea și Spitalul Ministerului de Interne „Gerota”, acesta din urmă susținând că „toate îngrijirile medicale acordate pacienților spitalizați au fost decontate de către Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti”.

Integral în Libertatea.

Liga Națiunilor. Ce faci, Dane, te bagi? (Gazeta Sporturilor)

Tricolorii vor juca în grupa a 3-a a Ligii B, cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru. Nu e chiar rău. Ceea ce l-ar pute atrage pe Dan Petrescu. Peste trei zile, Federația așteaptă răspunsul “Bursucului” la oferta de a deveni selecționer.

Citiți articolul original pe

Negarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola