”Ministrul Mediului la doar 15 ani” – Felix Finkbeiner

Nu trebuie să te numeşti Brad Pitt şi nici să fii Prinţul Charles pentru ca să ţi se recunoască meritele în domeniul Ecologiei. Luna aceasta, Felix Finkbeiner, un copil dintr-o localitate de lângă Munchen, a uimit o lume întreagă când a fost adăugat în topul celor mai influenţi 20 de activişti din lume în domeniul ecologic. Dânsul conduce o reţea globală al cărei scop este de a împăduri planeta. Organizaţia acestuia, denumită ”Plant for the Planet”, a plantat deja peste un milion de copaci în Germania şi proiectul nu se va opri aici, urmărindu-se ca activitatea de până acum din ţara sa să se desfăşoare identic şi în Marea Britanie.

Totul a început în 2007, pe când Felix Finkbeiner avea doar 10 ani şi primise la şcoală tema de a prezenta un proiect despre încălzirea globală. A găsit informaţii pe internet şi a transformat totul într-o prezentare de excepţie în faţa clasei. Îndrumat de către un profesor, Felix a ţinut un discurs în faţa consiliului elevilor, apoi în faţa profesorilor, ulterior  ajungând să vorbească şi în alte şcoli.
Pentru că nemţii ştiu bine ce înseamnă ”fapte, nu vorbe”, la două luni de la prima sa prezentare Felix Finkbeiner a plantat primul copac din mulţimea de un milion la care s-a ajuns până astăzi. Campania sa a atras apoi mulţi tineri care s-au oferit să-l ajute cu ”Plant for the Planet”, unii cu munca fizică, alţii cu promovarea.
Micul ecologist german a fost apoi susţinut de către compania Toyota, care i-a acordat o finanţare de 40.000 de euro. Cu aceşti bani Felix Finkbeiner  a putut să îşi sporească proiectul şi să se facă auzit la nivel mondial. În 2008 reuşise deja să planteze 50.000 de copaci pe teritoriul ţării sale şi să fie invitat să vorbească în Parlamentul European.
Astăzi, „Plant for the Planet” are filiale în 131 de ţări iar compatrioţii lui Felix Finkbeiner deja îl văd pe acesta ca fiind bun pentru postul de Ministru al Mediului.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola