Ministerul Afacerilor Externe anunţă noi condiţii de intrare în Austria, începând de luni

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile austriece au revizuit condiţiile de intrare în Austria, în contextul pandemiei de COVID-19.

Prin urmare, intrarea pe teritoriul acestei ţări este permisă cu prezentarea unor documente privind vaccinarea sau trecerea prin boală, fiind menţionate şi categoriile de persoane care vor fi plasate în carantină.

„Astfel, începând cu data de 20 decembrie 2021, intrarea pe teritoriul Republicii Austria va fi permisă cu prezentarea următoarelor documente:

• Pentru persoanele vaccinate cu schema completă: un certificat de vaccinare cu un ser autorizat şi dovada efectuării dozei booster;

• Pentru persoanele vaccinate cu schema completă, dar fără doza booster: un certificat de vaccinare cu un ser autorizat şi rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2, a cărui valabilitate să nu depăşească 72 de ore de la data prelevării probelor;

• Pentru persoanele vindecate: un document care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării şi pentru care poate fi prezentat un certificat medical de vindecare şi rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR, a cărui valabilitate să nu depăşească 72 de ore de la data prelevării probelor”, arată comunicatul de presă al MAE.

Persoanelor vaccinate sau vindecate care nu prezintă rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2 sau dovada efectuării dozei a 3-a/booster li se aplică măsura carantinei pentru o perioadă de 10 zile. Măsura carantinei poate fi încheiată de îndată ce persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, mai spune sursa citată.

Persoanele care nu îndeplinesc niciuna dintre condiţiile menţionate mai sus trebuie să se înregistreze prin intermediul platformei Pre Travel Clearance – PTC (https://entry.ptc.gv.at/en.html) şi vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 10 zile. Măsura carantinei poate fi încheiată anticipat, începând cu ziua a cincea, dacă persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Sunt exceptate de la noile măsuri următoarele categorii de persoane:

• minorii cu vârsta de până la 12 ani;

• persoanele care din motive medicale nu pot fi vaccinate şi care prezintă documente justificative în acest sens;

• femei însărcinate, membrii personalului misiunilor diplomatice, consulare sau ai organizaţiilor internaţionale, precum şi membrii acestora de familie cu care locuiesc în aceeaşi gospodărie).

MAE „informează că noile măsuri nu modifică condiţiile de tranzit şi că, în funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19, autorităţile austriece pot adopta măsuri suplimentare”.

Ministerul mai reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65 şi 0043 1 505 23 81, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0043 699 117 26027.

De asemenea, MAE recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51901, www.viena.mae.ro; https://www.ris.bka.gv.at/eli/bgbl/II/2021/475; https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/Coronavirus–Aktuelle-Maßnahmen.html.

Citiți articolul original pe

Negarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola