Militari din Belgia, parte a detaşamentului belgian din Forţa de Răspuns a NATO, au ajuns în România

militari belgia

Spre baza militară de la Mihail Kogălmiceanu se îndreaptă un noi convoi militar din Belgia, care va intra în componența Forței de Răspuns NATO.

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina. Ultimele informații

Alți 150 de soldați olandezi s-au campat la malul mării. Voi participa alături de militari români și americani, la un exerciţiu de amploare organizat la poligonul Babadag.

90 de camioane cu tehnică militară au ajuns din Belgia, la Arad, și sunt pe drum spre Mihail Kogălniceanu. Aici sunt deja trupe din România, Franța, Germania și Italia. Între timp, alți 150 de militari olandezi li s-au alăturat, pentru un exercițiu de amploare care se va desfășura la Poligonul Babadag din județul Tulcea.

Kajsa Ollongren – ministrul Apărării Regatului Ţărilor de Jos: „Noi, Olanda, EU, NATO condamnăm în termeni duri războiul început de Rusia care a atacat populația ucraineană, dar este un atac și asupra securității europene. Au fost adăugate exerciții pentru oamenii noștri și am schimbat tipicul acestor exerciții pentru a îmbunătăți interoperabilitatea aliaților noștri.”

Vasile Dîncu – ministrul Apărării Naționale: „Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică cum ar fi Georgia și Republica Moldova este amenințată. Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru creșterea rezilienței acestor state. Ca urmare a anunțurilor recente și a depunerii cererilor de aderare la UE de către Ucraina, Moldova, Georgia, România sprijină parcursul european al acestor țări.”

La exercițiu vor participa și paraşutişti ai Batalionului 495 București și ai Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești” din Constanța, precum și elicoptere românești și americane.

Între timp, după cele două accidente aviatice de miercuri noapte, când opt militari și-au pierdut viața, Ministrul Apărării anunță că avem nevoie de înnoirea flotei noastre militare.

Vasile Dîncu – ministrul Apărării Naționale: „Elicopterele PUMA nu sunt elicoptere care să fie uzate moral sau fizic, avem însă nevoie de armament și elicoptere și avioane noi și cu sigranță vom face asta în viitor. Deocamdată suntem încă pe calendarul pe care l-am avut, din păcate ar fi trebuit mai din timp să reușim să facem această înzestrare mai bună.”

Un alt exercițiu militar de amploare se va desfășura tot în această perioadă, la poligonul de la Smârdan din județul Galați.

„Elemente ale detaşamentului belgian, parte din Forţa de Răspuns NATO (NRF) activată de Consiliul Nord-Atlantic pe 25 februarie, au ajuns în această dimineaţă în România, prin punctul de frontieră Nădlac, din judeţul Arad”, a transmis, luni, Ministerul Apărării.

Convoiul militar se va alătura detaşamentului francez al Forţei de Răspuns a NATO, aflat deja în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Potrivit oficialităţilor din Belgia, un convoi de vehicule şi camioane încărcate cu echipament a plecat în noaptea de 5 martie spre România.

Convoiul este compus din peste o sută de vehicule, de la jeep-uri la semiremorci încărcate cu vehicule grele.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola