Marta Iozefina, un om admirabil care ne motiveaza

Pentru oamenii care au rămas senini şi optimişti indiferent de greutăţile prin care trec, am avut, întotdeauna, o mare admiraţie. În rândul unor astfel de oameni se înscrie şi Marta Iozefina Bencze, o persoană cu dizabilităţi care a rămas cu o tărie de caracter şi cu o dorinţă de a avea cât mai multe realizări, fără să fie împiedicată de afecţiunea medicală. Are 36 de ani şi în urmă cu 23 de ani a fost diagnosticată cu traumatism vetrebro-medular şi trebuie să se deplaseze într-un scaun rulant. Atunci când am stat de vorbă cu Marta, în urmă cu ceva timp, am plecat acasă încărcată cu energie şi cu impresia că munţii pot fi mutaţi din loc cu foarte mare uşurinţă. Pentru acest lucru i-am mulţumit Martei, care este o persoană pentru care construcţia „nu pot” nu există în vocabular.

Marta Iozefina Bencze este singurul gălăţean care participă la cea de-a IV-a ediţie a Galei Persoanelor cu Dizabilităţi organizată la TVR1 în data de 21 decembrie. Publicul o poate vota pe Marta până în 27 noiembrie aici – www.incluziune.org/competitie/candidati?

item=4f81b1d964419548f01ca35bbaeeda75. Competiţia se desfăşoară sub egida „Egal e normal”, care cuprinde cinci categorii de premiere, iar Marta e înscrisă la secţiunea Oameni cu desvârşire.

marta1

Ceea ce o deoesebeşte de ceilalţi participanţi, este faptul că Marta Iozefina Bencze s-a implicat şi a avut realizări în multe domenii, nu doar în unul singur: social, educaţional, sportiv sau academic. De profesie este consilier juridic, dar de 15 ani este activă în domeniul neguvernamental. În prezent lucrează la Biroul de Consiliere şi Orientare în Carieră a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. De asemenea, Marta este invitată frecvent la diferite conferinţe naţionale şi internaţionale pentru a susţine discursuri motivaţionale pe diverse teme, precum leadership, problematica persoanelor cu dizabilităţi, probleme sociale, volutariat etc. Nici în sport nu a rămas neremarcată – este multiplă campioană şi vicecampioană la naţională la tenis de masă, atletism (100 m, 200 m, scaun rulant), powerlifting, tir. Faptul că e conştientă că orice persoană cu dizabilităţi poate reuşi în orice domeniu şi se poate descurca, a contribuit la formarea omului independent – de 9 ani locuieşte singură, ea fiind cea care se ocupă de chestiunile administrative şi sociale. De menţionat este şi că Marta şi-a publicat în anul 2011 prima sa carte motivaţională – „Persoanlităţi cu handicap care au influenţat istoria”. Activităţile şi realizările Martei Iozefina Bencze sunt mult mai multe decât cele enumerate mai sus şi faptul că e un om care nu renunţă şi care nu bate pasul pe loc, mă face să cred că acestea vor creşte. O puteţi vota pe Marta, singurul gălăţean care participă la Gala Persoanelor cu Dizabilităţi, la www.incluziune.org/competitie/candidati?item=4f81b1d964419548f01ca35bbaeeda75.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola