Cauta
Adauga
Sign In

„Marşul pentru viaţă” la Galaţi, pe 21 martie

În perioada 18–25 martie, în România şi Republica Moldova va avea loc Săptămâna pentru viaţă 2015 – Fiecare viaţă este un dar, al cărei eveniment central este Marşul pentru viaţă 2015, organizat în data de 21 martie, de Ziua mondială a persoanelor cu Sindrom Down, concomitent în peste 60 de oraşe din România, inclusiv în Galaţi.

Afis-MPV-2015

La Galaţi, întâlnirea va fi în Parcul Eminescu sâmbătă, 21 martie la ora 16.00, după care va continua pe strada Domnească, pe Brăilei şi se va încheia la Parcul de la Ultimul Leu, în jurul orei 18.oo.  Marşul pentru viaţă este o acţiune prin care se doreşte să se tragă un semnal de alarmă asupra dreptului la viaţă pentru copiii nenăscuţi.
Anul acesta, organizatorii vor să atragă atenţia şi asupra cazurilor în care femeia primeşte în timpul sarcinii vestea diagnosticului de sindrom down.
„Mesajul pe care dorim să îl transmitem prin tema acestui an, „Fiecare viaţă este un dar”, este că fiecare persoană este unică şi are o valoare infinită, iar societatea are doar de câştigat dacă sprijină persoanele cu nevoi speciale, şi că orice viaţă este demnă de respect şi ajutor, indiferent de alte criterii: etnie, sex, religie, stare de sănătate, stare de dezvoltare. Am ales, pentru ziua desfăşurării marşului, data de 21 martie, în care se sărbătoreşte Ziua mondială a persoanelor cu Sindrom Down. Urmărim astfel să sensibilizăm societatea că discriminarea persoanelor cu Sindrom Down, a persoanelor cu nevoi speciale în general, începe înainte de naştere”, a precizat Asociaţia Studenţi pentru viaţă, iniţiatoarea proiectului la nivel naţional.
În România, „Marşul pentru viaţă” se află la a cincea ediţie, iar în Republica Moldova la prima ediţie. Anul trecut, evenimentul s-a desfăşurat în 40 de oraşe.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Sign In Evenimente prin Galati

Pentru autentificare sau înregistrare mai rapidă, utilizați contul dvs. social.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola