Maraton Expozitional Nocturn la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi vă invită să participaţi la cea de a II-a ediţie a MARATONULUI EXPOZIŢIONAL NOCTURN, în intervalul orar 18:00 – 01:00.
Cu această ocazie, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi vernisează la sediul din Str. Domnească, nr. 25, începând cu ora 2000, următoarele expoziţii:
„Patrimoniu arheologic clasat – Situl Lunca”
Expoziţia organizată de muzeografii Costel Ilie şi Adrian Adamescu este una de excepţie, prin valoarea deosebită a bunurilor culturale, clasate în patrimoniul cultural naţional, în categoriile TEZAUR şi FOND. Cele 150 de piese arheologice expuse, provin din Situl Lunca, comuna Jorăşti, judeţul Galaţi, sit cercetat în perioada 1963 – 1967 de către regretatul Ion T. Dragomir.
Cercetarea din necropola birituală de la Lunca a permis dezvelirea a 78 de complexe funerare (42 morminte de incineraţie şi 36 morminte de înhumaţie), care au avut un bogat inventar arheologic format din vase ceramice, obiecte de podoabă şi accesorii vestimentare, încadrate cronologic în secolul IV p.Hr. (cultura Sântana de Mureş-Černjachov).
„Arme albe şi de foc (sec. al XIX-lea – înc. sec. al XX-lea)”
Expoziţia organizată de muzeograf  Maria-Magdalena Tuluş, marchează câteva puncte de reper din istoria armelor, prin punerea în valoare a bunurilor muzeistice aflate în colecţia Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi. Publicul vizitator poate admira hangere şi pumnale de vânătoare, iatagane, săbii din ateliere occidentale şi orientale, flintă indiană, pistoale cu cremene şi capse, carabine tromblon.
Expoziţiile se încadrează în Programul de valorificare a patrimoniului cultural naţional derulat anul acesta de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.
În NOAPTEA în care muzeele amintesc cât de importantă este cultura, publicul gălăţean este aşteptat să rememoreze TRECUTUL prin expoziţiile găzduite de secţiile Muzeului de Istorie „Paul Păltănea”, din municipiul Galaţi:
● Muzeul Casa Cuza Vodă”, Str. Al. I. Cuza, nr. 80:
Ambient monden românesc  – A doua jumătate a secolului al XIX-lea – prima jumătate a secolului XX
Exponatul lunii: Trusa de birou atribuită domnitorului Alexandru Ioan Cuza

In memoriam: Paul Păltănea
● Muzeul „Casa Colecţiilor” (Clădirea fostei Farmacii Ţinc), Str. Eroilor, nr. 64:
Ambient interior gălăţean – sfârşitul secolului al XIX-lea – începutul secolului XX
Restituiri Makşay
Smaranda Brăescu – Regina aerului
De Paşte, în Galaţii de altădată
Accesul este LIBER pe tot parcursul „MARATONULUI EXPOZIŢIONAL NOCTURN”.

afis_lunca_web
afis_arme_web

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola