Mai multe ONG-uri anunță constituirea Forumului Național al Societății Civile din România

voluntari refugiati vama

Mai multe rețele de ONG-uri din România anunță lansarea unui Forum Național al Societății Civile, pentru sprijinirea intervenției umanitare în contextul războiului din Ucraina.

RoTIP – Rețeaua de ONG-uri Împotriva Traficului de Persoane, alături de alte coaliții formale și informale de ONG-uri precum FOND (Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România), FăBine, ARC, Code4Romania, Ashoka Romania, CDMiR, FONPC, FONSS, Consiliul Tineretului din România, Confederația Caritas România, Coaliția pentru Educație, Coaliția pentru Educație Digitală, FDSC, Fundația pentru Parteneriat etc. lansează Forumul Național al Societății Civile din România (FNSCR) – se arată într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, forumurile societății civile sunt mecanisme uzuale în astfel de situații de urgență care ajută ca ONG-urile să se organizeze și să se coordoneze mai bine, în conformitate cu nevoile imediate apărute.

„Similar momentului declanșării pandemiei COVID-19, societatea civilă s-a mobilizat într-un mod admirabil. Ea a răspuns rapid nevoilor apărute încă de la sosirea primilor refugiați la granițele României. Sute de organizații mobilizează în continuare resurse, într-un efort tot mai mult conectat la sectoarele de intervenție umanitară și coordonat cu instituțiile relevante ale statului român.

Având în vedere că ne confruntăm cu o criză umanitară ce implică protejarea și integrarea pe termen mediu a mai multor categorii de persoane venite din Ucraina și că răspunsul României la actuala criză trebuie să includă o strategie pe termen lung, de anduranță, apare o nevoie reală de auto-organizare a societății civile și de coordonare între activitățile acesteia și cele ale instituțiilor specializate ale ONU și ale Guvernului României”, se arată în comunicatul citat.

În acest sens, mai multe rețele de ONG-uri din România lansează Forumul Național al Societății Civile pentru sprijinirea intervenției umanitare în contextul conflictului din Ucraina. „Pentru a oferi un răspuns rapid la o astfel de criză sunt necesare mai multe mecanisme precum organizarea ONG-urilor pe sectoare de intervenție, coordonarea intervenției acestora cu instituțiile statului și instituțiile specializate ale ONU, proceduri de lucru clare și o comunicare eficientă între parteneri”, se explică în comunicat.

ONG-urile din România sunt totodată invitate să contribuie la constituirea Forumului Național al Societății Civile completând un formular în acest sens, „în vederea identificării sectoarelor de intervenție ce pot fi acoperite de societatea civilă, precum și a nevoilor de finanțare pentru acoperirea intervenției imediate și pe termen mediu astfel încât răspunsul la această situație de criză să fie unul efectiv și sustenabil”.

Citiți articolul original pe HotNews

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola