Cauta
Adauga
Sign In

„Lux util si estetic la Apulum. Podoabe si accesorii vestimentare” la Muzeul de Istorie Galati

„Lux util si estetic la Apulum. Podoabe si accesorii vestimentare” la Muzeul de Istorie Galati

Muzeul de Istorie Galaţi în parteneriat cu Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia vernisează joi, 11 aprilie 2013, ora 1200, la sediul din Str. Domnească, nr. 25, expoziţia „Lux util si estetic la Apulum. Podoabe si accesorii vestimentare”
Expoziţia, prin valoarea artistică deosebită a pieselor este una de excepţie. Sunt expuse în premieră, piese de podoabă şi accesorii vestimentare provenind din anticul centru Apulum: podoabe pentru cap şi gât, podoabe ale braţelor, piese de echipament militar, sau accesorii diverse: catarame, fibule (broşe), etc, precum şi obiecte de cosmetică. Alături de acestea, publicul vizitator va putea admira şi colecţia de geme romane – pietre semipreţioase gravate.
Expoziţia se înscrie în Programul de valorificare a patrimoniului cultural naţional al Muzeului de Istorie Galaţi,cu un pregnant caracter de valorificare cultural-educativă, în scopul determinării unei atitudini pozitive, de respect şi de apropiere a publicului faţă de patrimoniul arheologic local şi naţional şi de conştientizare a importanţei cercetărilor arheologice în general.
Proiectul expoziţiei, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional a fost conceput de Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

image description

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola