Lupte între gladiatori, la Festivalul antic „Antiquitas Rediviva”

Sâmbătă, 13 iunie, gălăţenii sunt invitaţi la cea de-a doua ediţie a Festivalului antic „Antiquitas Rediviva”,  organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, Primăria Municipiului Galaţi şi Asociaţia „Tinerii şi Viitorul”, care se va desfăşura în Situl arheologic Barboşi – Tirighina, dar şi pe străzile municipiului Galaţi.

În prima parte a Festivalului, care va avea loc între orele 11.00 şi 13.00, la Castrul roman de la Tirighina, Barboşi, spectatorii se vor întoarce în timp şi vor asista la aprinderea focului sacru, la numirea magisterului de la Barboşi, la lupte între gladiatori, la prezentări de echipamente, arme şi formaţii de luptă, dar şi la lupte între armatele dacice, romane şi sarmate, asigurate de către membrii Asociaţiei „România-Dacia Casa Noastră” din Constanţa şi „Amicii Muzeului” din Zalău.
Deplasarea la Castrul roman de la Tirighina se poate face cu autobuzele TRANSURB de la capătul traseului 102 din Micro 19, începand cu ora 09.30 până la 13.30. Partea a doua a Festivalului va începe la ora 17.00 cu o paradă a armatelor romane, dacice şi sarmate de la statuia Lupoaicei, din faţa Primăriei, până la Gradina Publică, unde sunt aşezate taberele şi atelierele de ceramică, fierărie, pielărie, tir cu arcul, bucătărie.
Aici, spectatorii vor putea participa la confecţionarea unor unelte din fier, a unor echipamente din piele, a obiectelor de ceramică şi vor putea face exerciţii de tir cu arcul. De asemenea, cei prezenţi vor putea degusta mâncăruri preparate după reţete antice.
Festivalul antic „Antiquitas Rediviva” este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, Primăria Municipiului Galaţi şi Asociaţia „Tinerii şi Viitorul”.

Picture of Alina Bararu

Alina Bararu

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola