Paraziții intalniti la câini includ paraziți interni (viermii), și paraziți externi, cum ar fi purici, căpușe și paduchi. Indiferent de tip, aceste organisme fac ca al tau câine să se simtă inconfortabil și pot duce la probleme grave de sănătate, dacă sunt lăsate netratate.
Antiparazitarele disponibile azi in farmaciile pentru animalele de companie pot ajuta câinele să evite paraziții – ce pași trebuie să insa sa faceți în continuare? Am adunat cateva dintre cele mai frecvente întrebări despre paraziții animalelor de companie și le-am răspuns aici, astfel încât să puteți lua măsuri pentru a-i evita sau a-i elimina.
Ce sunt paraziții externi și ce pot face pentru a -i preveni?
Cei mai frecventi paraziți externi la câini sunt puricii. Puricii sunt lungi, plati și, de obicei, suficient de mari pentru a se vedea cu ochiul liber în timp ce se târăsc prin haina de păr a câinelui. Căpușele sunt puțin mai mari decât puricii și mai ușor de observat, în special la câinii cu par scurt. Căpușelor le place să migreze catre zonele puternic vascularizate de pe corpul unui astfel de animal de companie, unde pot suge sânge. Aceste locuri includ urechile și fețele lor – dar capusele pot fi găsite oriunde pe un câine. Puricii și păduchii sunt, de asemenea, paraziți externi destul de comuni. Puteți ajuta companionul să evite toți paraziții externi cu măsuri preventive, lunare. Aceste masuri sunt incurajate de asociatiile si organizatiile de medici sau de ingrijire veterinara.
Deși în natură mai puțin gravi, paraziții externi (comparativ cu cei interni), cum ar fi puricii ori paduchii, pot provoca dermatita de alergie și se pot raspandi de la un animal la altul. De asemenea, acestia pot sări de pe un câine pe alte animale de companie și pe oameni. Căpușele sunt o problemă, deoarece transmit o mulțime de boli, cum ar fi boala Lyme, ehrlichia, anaplasmoza, babesioza și alte afectiuni.
Comanda de aici produsele antiparazitare interne si externe pentru caini, la super pret!
Din aceste motive, trebuie să tratăm imediat paraziții interni și externi. Cu toate acestea, opțiunea mai sănătoasă pentru orice câine implica luarea de măsuri preventive – în loc de frecventele tratamente pentru paraziți. Dacă acesta este negativ (dupa verificari atente), poate să înceapă un tratament de prevenire lunară, astfel încât paraziții să nu devină niciodată o problemă. Cu medicamentele preventive de astăzi, patrupedul iubit poate trăi o viață mai sănătoasă, mai fericită și mai lungă. Toți paraziții sunt mai ușor de prevenit decât sunt de tratat.
Dacă ați vrut vreodată să îndepărtați o căpușă complet înglobată in pliurile pielii în spatele urechii câinelui, știți cât de dificil este sa păstrați acești mici dăunători la distanta. Tratamentul căpușelor de câini este crucial pentru confortul și sănătatea patrupedului – mai mult decat atat, aceste masuri te pot proteja și pe tine și pe familia ta împotriva bolii Lyme și a altor boli transmise de căpușe. Azi ai o mulțime de alternative pentru a-ti menține câinele sănătos, de la medicamente, picaturi, pana la unguente și șampoane.
Conceputa pentru tratamentul câinilor cu greutate corporală intre 20-40 kg, Fiprex Duo combate eficient infestațiilor cu purici sau infestațiilor mixte cu căpușe și/sau păduchi malofagi.
- Tratamentul infestației cu purici (Ctenocephalides spp.).
Eficacitatea insecticidă împotriva unor noi infestații cu purici adulți este de 8 săptămâni. Prevenirea multiplicării puricilor prin inhibarea dezvoltării ouălor (activitate ovicidă), larvelor și pupelor (activitate larvicidă), care provin din ouăle depuse de purici adulți, persistă timp de opt săptămâni de la aplicarea produsului.
- Tratamentul infestațiilor cu căpușe (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Dermacentor reliciilalus, Rhipicephalus sanguineus).
Fiprex Duo se remarca printr-o eficacitate acaricidă persistentă timp de până la 4 săptămâni împotriva căpușelor.
- Tratamentul infestațiilor cu păduchi malofagi (Trichodectes canis).
Pipeta poate fi parte a strategiei de tratament pentru combaterea dermatitei alergice provocată de purici (DAP), diagnosticată anterior de un medic veterinar.