Locurile din România care vor fi invadate de oameni în vacanța de Crăciun. Sunt cele mai căutate destinații

Românii se pregătesc de relaxare și de câteva zile de concediu meritate. Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar majoritatea și-au făcut deja planurile pentru Crăciun și Revelion. Care sunt destinațiile unde turiștii vor veni într-un număr mare?

Destinații căutate de turiști pentru sărbătorile din anul acesta

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar românii abia așteaptă să aibă parte de o pauză și să se relaxeze în voie cu cei dragi. Desigur că mulți se gândesc la două opțiuni. În funcție de posibilități și dorințe, aceștia și-au făcut planul pentru masa festivă de acasă sau și-au făcut deja rezervările în locații de poveste.

Sunt câteva destinații care au fost alese în număr foarte mare de majoritate în acest an. Turiștii vor să se bucure de momente departe de zgomot și stres, așa că mulți au ales să opteze pentru cel puțin un pachet de 2 sau 3 nopți de cazare.

Cele din capul liste sunt: stațiunile montane (în special Valea Prahovei), destinațiile balneoclimaterice (Băile Felix, Băile Tușnad), dar și regiunile rustice din nordul țării (Bucovina, Maramureș). În aceste locuri, oamenii se pot desprinde total de cotidian și își pot reîncărca bateriile pentru anul ce urmează.

Conform unul sudiu realizat de Compari.ro, românii vor consuma în medie de Crăciunul acesta suma de 910 de lei pentru cadouri. Un sejur pentru 2 nopți pornește de la prețul de 240 de lei, dar poate depăși lejer și 1.000 de lei în funcție de beneficii și de alegerea hotelului și zonei.

Românii adoră sărbătorile și mesele întinse și își fac deseori planuri în avans pentru Revelion în special. Mulți dintre ei aleg să petreacă noaptea dintre ani cu prietenii, departe de casă, iar Crăciunul în familie, alături de rude și de preferat în orașul/satul natal.

Al doilea Crăciun în pandemie

Un procent de 92% dintre români susțin că își vor petrece sărbătorile acasă, iar 50% își vor reduce cheltuielile din această perioadă. Din păcate, mulți au strâns din dinți pentru o vacanță de sărbători, timp în care alții au mai tăiat chiar și din cheltuielile normale pentru mesele festive din cauza seriei de scumpiri din ultima perioadă.

„Încerc să mă încadrez undeva până în 1.000 de lei cu cadouri și masa de Crăciun. Bradul îl avem de anii trecuți. O să stăm acasă și poate o să mergem la părinții mei, la Baia Mare”, spune Raluca Ghiuruțan, conform știrileprotv.ro.

Doar 4% dintre români dezvăluie că își permit să depășească pragul de 3.000 de lei, iar 29% dintre aceștia își propun să nu cheltuiască mai mult de 500 de lei.

Citiți articolul original pe

Negarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola