Lista de alimente în caz de război. Ce provizii trebuie să ai în cămară

lista de alimente in caz de razboi

Deși nu suntem vizați de război în mod direct, situația din ce în ce mai tensionată din Ucraina îi face pe români să se întrebe dacă nu cumva, la un moment dat, vom fi implicați și noi în acest conflict militar. Pentru a supraviețui unor asemenea situații, oamenii trebuie să știe câteva reguli esențiale, în special cele referitoare la hrana. Iată o listă cu alimentele cu care trebuie să te aprovizionezi.

Lista de alimente în caz de război

În contextul escaladării crizei de la granițele României, ne putem gândi daca nu cumva, ținând cont de caracterul imprevizibil al unui astfel de conflcit, țara noastră va fi și ea implicată în război. În acest caz trebuie știut faptul că este posibil ca o anumită perioadă de timp, mai mică sau mai mare, să nu avem acces la apă potabilă, hrană sau curent electric.

De aceea, autoritățile au publicat o listă cu alimentele pe care ar trebui să le procurăm din timp, astfel încât în eventualitatea unui război să le putem folosi. Listă este valabilă și în caz de cutremur, furtună puternică, uragan, sau în cazul oricărui alt dezastru.

Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă din Statele Unite ale Americii a emis o listă cu produsele alimentare necesare pentru oameni în situații de urgență.

  • Alimente care se consumă în maximum 6 luni: lapte praf ambalat, fructe uscate, covrigei uscaţi, chipsuri
  • Alimente care trebuie consumate în maximum un an sau înainte de data expirării: carne şi supă la conservă, compoturi de fructe, ghiveci de legume, cereale, unt de arahide, jeleu, dulceaţă, gemuri, bomboane tari, biscuiţi, batoane de ciocolată, nuci, seminţe, comprimate efervescente de vitamine
  • Alimente care pot fi consumate oricând (nu au termen de valabilitate): grâu, ulei vegetal, mălai, boabe de soia, cafea, ceai, sare, sucuri, orez alb, bulion, paste, glucoză.

Ce provizii trebuie să ai în cămară

Este bine de știut faptul că proviziile de alimente ar trebui făcute pe o perioadă de cel puțin o lună, cu toate că este puțin probabil ca magazinele să rămână mai mult de 2 săptămâni neaprovizionate într-o situație de urgență.

În plus, la asigurarea stocului de alimente ar trebui să țineți cont și de preferințele alimentare ale fiecărui membru al familiei. Dacă un aliment este plăcut, acest lucru va ridica moralul şi va conferi un sentiment de siguranţă. Sunt de preferat alimentele bogate caloric, dar şi nutriţional, care nu necesită refrigerare sau preparare termică.

De asemena, trebuie luat în considerare și alimentele care provoacă alergii, iar în cazul bebelușilor sunt indicate formulele de lapte. Pentru bătrâni cu sistem imunitar fragil sunt indicate conservele cu carne sau supă.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola