Pentru a marca aniversarea a 18 ani de la înfiinţare, Liga Studenţilor Galaţi (LSG) organizează Festivalul „Zilele Studenţilor Gălăţeni” care se va desfăşura pe parcursul a trei zile.
Astfel, miercuri, 9 octombrie, începând cu ora 10.00, în Sala Senatului a Universităţii „Dunărea de Jos” va avea loc o şedinţă specială a organizaţiei studenţeşti, la care vor lua parte reprezentanţi ai instituţiilor gălăţene, conducerea Universităţi, membri ai LSG şi membri ai Asociaţiei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România. În cadrul şedinţei, va fi convocată şi o discuţie ce va avea drept temă finanţarea învăţământului.
De asemenea, seara se dă tonul la distracţie – tot miercuri, începând cu ora 22.00, formaţia Paraziţii vor susţine un concert în Club S. Mai departe, joi, începând cu ora 16.00, va avea loc între căminele D şi H, un spectacol de dans în aer liber organizat de studenţi. Ultima zi a Festivalului, vineri, începând cu ora 21.00, este dedicată unei serate folk care va avea loc tot în Club S.
Liga Studentilor implineste 18 ani – trei zile de concerte si spectacole
Altii au citit si...

Salonul Literar „Axis Libri”, 13 martie
Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ Galaţi vă invită joi, 13 martie 2014, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansările lucrărilor: Mileniul grăbit al speranței și Terapii tămăduitoare de suflete, autor Gheorghe Burlacu-Niculițel; Spațiul vectorial al limbajului literar, autor Ioan Toderiță; Grigore Hagiu și generația sa, autor Constantin Trandafir. În deschidere, Andreea Șerban și Andreea Dragoș – eleve la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin“ – vor susţine un recital liric. Moderator va fi profesorul Theodor Parapiru. Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă) Similare Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)

7. Cel mai tare club?
[poll id=”19″] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă) Similare Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)

Cristina Vasopol – O voce a Teatrului Muzical
Sâmbătă, 10 octombrie, începând cu ora 18.00, gălăţenii sunt invitaţi la un spectacol denumit „O voce a Teatrului Muzical”, în care vor putea asculta vocea senzaţională a Cristinei Vasopol, solistă a Teatrului Muzical care a participat recent la emisiunea difuzată de ProTV „Vocea României” şi a întors toate cele patru scaune ale membrilor juriului – Loredana, Smiley, Marius Moga şi Tudor Chirilă, interpretând piesa „Cry baby” a lui Janis Joplin. Gălăţeanca Cristina Vasopol a fost convinsă în cele din urmă de Loredana, care i-a spus, în cadrul emisiunii: „Cristina, ai o voce extraordinară! Este cea mai grozavă pe care am ascultat-o până acum. Am fost atentă la toate micile detalii din vocea şi la perfecţiunea cu care au reuşit să le combini cu o atitudine extrem de feminină dar şi de puternică în acelaşi timp. Ai schimbat pur şi simplu aerul aicea când ai intrat, şi vocea ta ne-a transformat pe toţi! Cred că ţi-ai dat seama că îmi doresc foarte, foarte tare să vii la mine în echipă şi să construim mai departe ceva nemaivăzut. Să-i lăsăm cu gura căscată pe toţi!”. Cei care doresc să asculte live vocea Cristinei Vasopol, care ar putea deveni şi Vocea României, sunt […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
Festivalul Peninsula – un punct de reper pe harta turistică a României
Noua editii derulate fara nici o neregula, perseverenta prin organizarea anuala – chiar si in timpul crizei economice – cresterea constanta a numarului de participanti, dar si al turistilor straini: toate acestea au devenit atuuri in consolidarea Festivalului Peninsula ca atractie turistica majora in Romania. Credem ca asocierea dintre Festivalul Peninsula si „Romania – explorati Gradina Carpatilor” a fost un prim pas pentru explorarea si mai eficienta a Festivalului Peninsula si de catre institutiile interesate in dezvoltarea turismului romanesc. Evenimentul poate deveni un punct de reper pentru agentii turistice interne si externe in planificarea unor excursii de mai multe zile in zona Transilvaniei – a caror principala atractie poate fi si festivalul in sine – dar poate fi completat si cu itinerarii din imprejurimi, indiferent daca este vorba de citiybreak, turism balnear, cunoasterea valorilor culturale si traditionale sau cautarea de aventuri. Peninsula este un brand national, lucru dovedit de sondajul de opinie realizat la fata locului – 80% din participanti provin din afara judetului Mures, care gazduieste evenimentul. Internationalizarea festivalului este confirmata de aceeasi cercetare sociologica: procentul participantilor veniti din afara granitelor a crescut la 7,8% (de la 4% în 2010). „Regiunea a avut de castigat 7% turisti datorita organizarii […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
Festivalul National Studentesc de Moda „Extravagance”
Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi celebrează în acest an „50 de ani de activitate culturală studenţească”. În cadrul acestui moment aniversar pe 5 noiembrie, de la ora 18.00, va fi organizată prima ediţie a Festivalului Naţional Studenţesc de Modă „Extravagance”. Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi a realizat anual, începand cu anul 2005 până în anul 2010 (5 ediţii), evenimentul numit „Gala Extravagance”gândit ca un show de modă , machiaj şi coafuri „haute couture” şi „prêt-a-porte”. Fiecare editie a avut ceva inedit: au fost prezentate schimbari totale de look (tunsoare si culoare) , prezentarea unei tunsori si a unei coafuri live , de catre hair-stilysti profesionisti (Nicoleta Rogoz; Iuly&Miha- Salon Michell; Bella-Stil; Cristina Tescu), demonstratii de make-up live realizate de make-up artist: Alexandru Radulescu si prezentari de moda cu creatiile designerilor invitati (din Oradea, Brasov, Satu Mare, Baia Mare, Ploiesti, Braila), totul pus in scena pe o coregrafie bina stabilita. „La an aniversar, pentru Casa de Cultura a Studentilor Galati, cu scopul de a sustine, de a promova şi stimula potenţialul artistic studenţesc în domeniul modei organizam aceasta manifestare cultural artistică de gen la nivel naţional, sub formă de competiţie, la care participă trupe de modele, designeri, hair stylisti […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)

„Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Dumitru”, la Muzeul de Istorie
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 25 Galaţi îi invită pe gălăţeni luni, 26 octombrie 2015, de ora 13.00, la expunerea cu tema „Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Dumitru”, susţinută de muzeograf Ionela Daniela Antohe. Cunoscut în lumea creştină şi sub denumirea de Dimitrie sau „Izvorâtorul de mir”, Sfântul Dumitru, originar din Salonic (Grecia), a trăit în perioada împăraţilor romani, Diocleţian şi Maximian, autorii persecuţiilor asupra creştinătăţii. Pe lângă practica religioasă a credincioşilor creştini, la români, de această zi sunt legate şi o serie de tradiţii, obiceiuri şi superstiţii, care ţin de registrul folcloric, popular. Astfel, în credinţa populară, anul calendaristic este împărţit în două anotimpuri: vară şi iarnă. Pe când Sfântul Gheorghe aduce la viaţă întreaga natură, „încuind” iarna, Sfântul Dumitru, dimpotrivă, usucă toate plantele de câmp, scutură copacii de frunze, fiind considerat patronul iernii pastorale. „De Sâmedru, denumirea populară a zilei de 26 octombrie, se practicau şi încă se mai practică în unele zone ale ţării, tot felul de tradiţii şi obiceiuri. Dintre acestea, cel mai cunoscut este „focul lui Sâmedru”, care se desfăşoară în ajunul acestei sărbători şi la care participă întreaga comunitate. El simbolizează, printre altele, sănătate pentru copii, […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)