Lansare editoriala la Muzeul de Istorie

Editura Muzeului de Istorie Galaţi vă invită luni, 18 aprilie 2016, ora 1300, la evenimentul cultural prilejuit de lansarea sub egida revistei DANUBIUS a unei noi serii de publicaţii, intitulată Acta Symposium.

Afis 18 aprilie 2016 lansare de carte

În această serie vom pune la dispoziţia cititorului studiile şi materialele prezentate în cadrul Simpozioanelor şi Sesiunilor de comunicări ştiinţifice, naţionale şi internaţionale, organizate de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.
Inaugurăm seria Acta Symposium publicând studiile şi articolele susţinute în cadrul Simpozionului internaţional Comunitatea bulgară din Galaţi. Istoria familiei Geshov, eveniment cultural-ştiinţific desfăşurat în data de 21 aprilie 2015.
Acest Simpozion a făcut parte din proiectul general „Promovarea patrimoniului cultural imobil din Galaţi” al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Galaţi. Lucrările Simpozionului şi expoziţia foto-documentară „Legăturile familiei Guechoff (Geshov) cu Galaţiul”, au fost organizate de către Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, partener în acest proiect.
La acest eveniment cultural a participat şi o delegaţie a Ambasadei Bulgariei la Bucureşti, condusă de către Excelenţa Sa, domnul Ambasador Aleksandar FILIPOV.
Pentru organizarea expoziţiei foto-documentare, domnul Ambasador a avut amabilitatea de a transmite Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi o serie de documente şi fotografii, în copie, privind comunitatea bulgară din Galaţi în secolele XIX-XX.
La eveniment participă domnul Aleksandar Filipov, Ambasador al Republicii Bulgaria în România, domnul dr. Iavor Stoyanov, consilier al Ambasadei Republicii Bulgaria în România şi doamna prof. univ. dr. Aneta Mihaylova de la Institutul de Studii Balcanice din Bulgaria.
Evenimentul se va desfăşura la Muzeul „Casa Colecţiilor” (str. Eroilor, nr. 64), secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola